ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Interes crescut pentru bursele acordate studenţilor de către Primăria Sfântu Gheorghe

28.02.2022

22 de tineri au reușit să obțină o bursă în cadrul programului de Burse pentru studenți

Programul de burse al Consiliului Local Sfântu Gheorghe s-a bucurat și în acest an de un interes crescut în rândul tinerilor. Astfel, un număr total de 30 persoane au aplicat în cadrul programului - 17 studenți, 12 masteranzi și un student doctorand. Studenții au reprezentat atât universități din țară, cât și din străinătate, iar în total 22 dintre aceștia au reușit să obțină punctajul necesar obținerii unei burse. 

Lansat în anul 2014 de către Consiliul Local Sfântu Gheorghe, programul de burse se adresează tinerilor cu vârsta sub 35 de ani, care au urmat studii de licenţă, de masterat sau de doctorat oriunde în lume și care se află în faza de pregătire a tezei de licență / masterat / doctorat în anul universitar curent.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot aborda orice subiect, în schimb cei care locuiesc în orice altă localitate din România pot aplica la burse doar cu lucrări despre Sfântu Gheorghe.

Medicina, sociologia și administrația publică s-au numărat printre domeniile de cercetare preferate de către candidații la bursele din acest an. Totodată, o serie de cercetări au abordat și subiecte privind inteligența artificială, dar și dezvoltarea sustenabilă. 

Valoarea bursei este de 300 de lei pe lună pentru studenți, 500 de lei pe lună pentru masteranzi și 1.000 de lei pe lună pentru doctoranzi, iar durata acordării burselor este de 4 luni.

Beneficiarii burselor sunt obligați ca până la data de 30 iunie 2022 (licență și master) sau 30 septembrie (doctoranzii) să depună la sediul Primăriei Sfântu Gheorghe lucrarea de licență, master sau doctorat, în format tipărit și electronic. Lucrările de cercetare urmează să fie prezentate la conferința bursierilor organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în luna noiembrie a acestui an. 

Lista completă a candidaților, titlurile lucrărilor şi regulamentul de acordare a burselor se găsesc AICI.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.