ro
 
Sâmbătă, 27. Aprilie 2024.

Instituțiile de cultură din Sfântu Gheorghe au pregătit un program variat de evenimente și pentru luna octombrie

06.10.2021

Cei interesați sunt aşteptaţi la expoziții tematice, expoziții de artă contemporană, spectacole de dans și de teatru

Pe 8 și 9 octombrie, iubitorii de teatru sunt așteptați la Teatrul „Andrei Mureșanu”, unde vor putea urmări spectacolul „Dragonul de aur”, în regia Catincăi Drăgănescu. Toate încasările obținute din vânzarea biletelor la acest spectacol vor fi donate campaniei ALMA dedicată conştientizării, prevenţiei şi luptei împotriva cancerul de sân. De asemenea, a început și cea de-a VI-a ediție a Festivalului D-butanT, consacrată în acest an regizorilor şi dramaturgilor debutanţi. Spectacolele în competiție vor putea fi urmărite în mod gratuit pe scena TAM în săptămâna 11-16 octombrie, de la ora 19:00. Mai multe detalii AICI.

Teatrul de Mișcare M Studio prezintă pe 18 octombrie, de la ora 19:00, spectacolul „Pam param”, în coregrafia Andreei Gavriliu, iar pe 23 octombrie, de la ora 19:00, spectacolul „Pappa mia!”, în coregrafia lui Fehér Ferenc. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.m-studio.ro.

Pe 19 și 21 octombrie, de la ora 19:00, publicul poate urmări premiera spectacolului „Örkény István: Tóték” în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”. Găsiți mai multe detalii pe site-ul teatrului: www.tasz.ro.

Pe 8 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie a lui Várnagy Tibor, „Photoessential?”, deschisă publicului până în data de 14 noiembrie la Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA. Mai multe detalii pe www.magma.ro.  

Expoziția interactivă „INSTINCT - Salonul de arte plastice din Transilvania - ediția I” a Centrului de Artă din Transilvania este deschisă până pe 22 octombrie, de marți până vineri, între orele 10.00 și 17.00, sâmbătă între orele 10.00 și 18.00. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul www.emuk.ro.

Stagiunea de concerte simfonice din această toamnă, organizată de Casa de Cultură „Kónya Ádám”, va începe în data de 29 octombrie cu concertul Orchestrei Simfonice Brașov. Concertele din acest an vor avea loc atât în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”, cât și în Biserica Catolică „Krisztus Király”. Mai multe detalii pot fi citite AICI. 

Între 8 şi 17 octombrie se desfășoară a doua ediție a Festivalului de Artă Fotografică „Visor”. Acesta prezintă valorile fotografiei și oferă publicului ocazia de a participa la diverse ateliere de fotografie. Mai multe detalii AICI. 

Joi, 7 octombrie, la ora 18:00, în galeria de la subsolul Casei cu Arcade din Sfântu Gheorghe, se va deschide expoziția Muzeului Național Secuiesc: „Cina cea de Taină", creația lui Rizmayer Péter. Expoziția este deschisă până în data de 14 noiembrie.

Accesul la spectacole și expoziții se face doar pe baza certificatul verde COVID şi cu respectarea normelor epidemiologice în vigoare. Sălile de spectacole vor funcţiona la o capacitate maximă de 50% din spaţiu, motiv pentru care recomandăm rezervarea din timp a biletelor.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie