ro
 

Începe depunerea documentelor pentru programul Rabla Local

04.10.2023

Peste 150 de persoane din Sfântu Gheorghe s-au înscris în programul derulat de Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului a comunicat Primăriei Sfântu Gheorghe lista finală cu persoanele înscrise în cadrul programului „Rabla local”. 154 de proprietari de autoturisme mai vechi de 15 ani s-au înscris pentru casarea maşinii în schimbul sumei de 3.000 de lei.

Conform procedurii interne a Primăriei, până la data de 2 noiembrie, toate persoanele din Sfântu Gheorghe înscrise pe site-ul AFM trebuie să se prezinte la Registratura Primăriei (program depunere documente de luni până joi, între orele 09:00-11:00) cu următoarele acte: acordul de participare şi declaraţia pe proprie răspundere (poate fi descărcat de AICI), actul de identitate al proprietarului autovehiculului, actele de proprietate ale autovehiculului (cartea de identitate și certificatul de înmatriculare), extras de cont pe numele solicitanului de finanțare – din care să rezulte contul IBAN, respectiv actul de partaj judiciar/certificatul de moștenitor, dacă este cazul (în această situaţie trebuie completat şi formularul de AICI).

Doar după semnarea contractului de finanțare cu Primăria, proprietarii autoturismelor le vor casa și radia din circulație și din evidența fiscală, pentru a beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

În cadrul acestui program, este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Sfântu Gheorghe;
  • la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;
  • are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;
  • conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.