ro
 
Vineri, 19. Iulie 2024.

Începe cea de-a șasea ediție Com’ON Sepsi

19.07.2024

Com’ON Sepsi lansează  programul participativ, în cadrul căruia tinerii din grupuri informale pot implementa diverse proiecte în Sfântu Gheorghe. Organizatorii oferă și în acest an oportunități pentru dezvoltarea creativității și implementarea inițiativelor comunitare.

Programul este deschis tinerilor cu vârste între 14-35 ani, care formează grupuri de cel puțin 3 persoane. Proiectele pot include activități culturale, sociale, sportive și alte activități creative, pentru care echipele înscrise pot câștiga sprijin financiar din partea Com’ON Sepsi. Câștigătorii votului public pot primi un sprijin financiar de până la 3000 de lei.

Scopul Com’ON Sepsi este să încurajeze tinerii din oraș să participe activ la formarea și dezvoltarea acestuia. În 2024, la fel ca și în anul precedent, pe lângă concursul general Com’ON Sepsi va acorda premii în două categorii distincte: pentru inițiative propuse de tineri cu posibilități reduse și pentru  tinerii cu vârste între 14 și 17 ani.

Principalele teme ale ediției din 2024 sunt, ca și în ani precedenți, comunitatea, spațiul de viață, cunoașterea, creația și bunăstarea. Proiectele aplicate trebuie să fie legate de cel puțin una dintre aceste teme, iar o inițiativă poate fi legată de mai multe domenii. Comparativ cu anul trecut, regulamentul programului a fost modificat în două privințe: o persoană poate participa în maximum două echipe și poate, de asemenea, să își asume rolul de lider de echipă într-una dintre acestea, iar din sprijinul oferit pentru inițiativele de tip eveniment, maximum 70 % din grant poate fi utilizat pentru un singur tip de serviciu/onorariu (de exemplu, sonorizare, imprimare, onorarii pentru invitați etc.).

Echipele au termen până pe 12 august pentru a-și depune proiectele pe noua pagină de web al programului, www.comonsepsi.ro. Evaluarea tehnică a inițiativelor propuse va avea loc în zilele de 13-14 august. Locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea alege proiectele pe care doresc să le sprijine printr-un vot public. Cei 6 facilitatori Com’ON Sepsi au experiență vastă în diverse domenii și îi așteaptă cu sfaturi pe tinerii interesați de la ideere până la realizarea inițiativelor.

În cazul în care bugetul inițiativelor câștigătoare depășește suma de 3000 de lei, grupurile vor fi responsabile pentru asigurarea finanțării peste această sumă. Participarea la programele sprijinite trebuie să fie gratuită, iar evenimentele trebuie să aibă loc între 9 septembrie și 10 decembrie. Regulamentul detaliat poate fi consultat pe site-ul evenimentului.

Com’ON Sepsi este organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero și Grupul PONT, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe și a Băncii Comerciale Române (BCR).

Începe cea de-a șasea ediție Com’ON Sepsi
19.07.2024

Programul de participare pentru tineret din Sfântu Gheorghe îi așteaptă din nou tinerii inițiatori

Transport rapid, sigur și ecologic în Sfântu Gheorghe
19.07.2024

Cine nu își dorește să ajungă dintr-o parte în alta a orașului în mod eficient, sigur și confortabil, fie că este vorba de afaceri, cumpărături, sport sau timp liber? În curând, acest lucru va fi la îndemâna oricui, datorită lansării unui sistem de închiriere de biciclete și a extinderii transportului public.

Punem Sfântu Gheorghe în mișcare! Zilele Sportive, ediția a 16-a – un oraș activ
10.07.2024

După un an de absență, în data de 20 septembrie 2024 se dă startul unei noi ediții a Zilelor Sportive.

SepsiClassic a fost din nou îndrăgit de public
09.07.2024

Cea de-a doua ediție a festivalului de muzică clasică din Sfântu Gheorghe s-a încheiat duminică.

S-a deschis noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Suprafața de cca. 7000 mp găzduiește mai multe terenuri de sport potrivite pentru exersarea mai multor ramuri de sport, cum ar fi: fotbal și minifotbal, tenis de picior, volei, baschet, badminton, tenis și tenis de masă