ro
 
Miercuri, 24. Aprilie 2024.

Încep înscrierile pentru Programul de învățare a limbilor română şi maghiară

16.11.2022

Acum pot participa şi persoanele cu vârsta peste 35 de ani.

Consiliul Local din Sfântu Gheorghe a aprobat lansarea unei noi sesiuni a programului de învățare a limbii celeilalte comunităţi. Acest lucru înseamnă că, începând de vineri, 18 noiembrie, oamenii pot depune cererile de înscriere. 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o subvenţie de 700 de lei persoanelor cu vârsta de peste 18 ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere în program este 25 noiembrie. 

Primăria organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să achite o taxă de înscriere de 1000 de lei și vor putea solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului, numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire.

A doua ediţie a cursurilor de limba română sau maghiară se va desfășura în perioada noiembrie 2022 - mai 2023. Cursul va consta în 4 ore de activități pe săptămână pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de suport de curs, 20 de ore pentru controlul temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

Programul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil sau temporar în Sfântu Gheorghe și care au absolvit cel puţin o şcoală profesională sau liceul (cu Bacalaureat). Solicitanții nu trebuie să beneficieze de o finanțare similară din partea unui program național și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să includă următoarele documente: Cererea tip completată, o copie a cărții de identitate, un document care să ateste studiile, contul IBAN (pentru a putea fi rambursată subvenția).

Documentele trebuie depuse la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi solicitat personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 25 noiembrie, iar rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate pe 28 noiembrie. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0787 588 012 sau să trimiteţi email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut