ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Încep înscrierile pentru învăţarea limbilor română şi maghiară pentru tineri

18.03.2022

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe oferă o subvenţie de 700 de lei tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani care doresc să învețe limba română sau maghiară și care participă cu succes la programul de învățare a limbii celeilalte comunităţi. Cererile de înscriere în program sunt deschise până la 25 martie. 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat lansarea unui program de învățare a limbii române și maghiare pentru tineri. Acest lucru înseamnă că începând de luni, 21 martie, doritorii pot depune formularele de înscriere. 

Primăria organizează programul de învățare a limbilor străine împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai, extensia din Sfântu Gheorghe. Participanții trebuie să plătească o taxă de înscriere de 1.000 de lei și pot solicita o rambursare de 700 de lei la finalizarea cu succes a cursului. Rambursarea se va acorda numai pe baza prezentării unui certificat de absolvire a cursului.

Cursurile de limba română sau maghiară se vor desfășura în două sesiuni, respectiv aprilie-iulie și septembrie-decembrie. Fiecare curs va consta în 6-7 ore de activități pe săptămână, pentru o durată totală de 120 de ore, din care 100 de ore vor fi online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de trimitere a suportului de curs, 20 de ore de verificare a temelor) și 20 de ore de prezență fizică.

Programul este deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care au domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, au absolvit o școală profesională sau un liceu, urmează studii superioare în oraș sau sunt angajați în Sfântu Gheorghe. Candidații nu trebuie să primească o finanțare națională similară și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să includă următoarele documente: formular de cerere completat, copie a cărții de identitate, copie a diplomei de studii, adeverință de la locul de muncă/instituția de învățământ care să ateste activitatea desfășurată în cadrul societăţii sau al instituției de învățământ în cauză, extras de cont bancar (pentru transferul sumei rambursate), certificat de absolvire a cursului de limbă (care trebuie prezentat după terminarea cursului la depunerea cererii de subvenție).

Subvenția de 700 de lei va fi plătită în termen de maxim 30 de zile de la depunerea cererii.

Candidații interesați trebuie să depună documentele necesare la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi depus personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere este 25 martie. Rezultatele evaluării dosarelor de candidatură vor fi publicate la 28 martie. 

Pentru informații suplimentare, doritorii pot apela numărul de telefon 0267 313 323 sau pot scrie un email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.