ro
 
Luni, 20. Septembrie 2021.

Începe renovarea lacului din zona Gării

31.08.2021

Lucrările de renovare și restaurare a lacului şi a împrejurimilor vor începe la mijlocul lunii septembrie

Reabilitarea lacului din cartierul Gării și a împrejurimilor sale a început la mijlocul lunii iunie cu lucrări arheologice, obligatorii pentru eliberarea autorizației de construcție. Această condiție a fost îndeplinită înainte de termen de către experții Muzeului Național Secuiesc.

În același timp, s-a desfășurat o procedură de achiziție publică pentru selectarea constructorului, care a fost câștigată de companii locale. Lucrările vor fi demarate după semnarea unui acord cu Ministerul Culturii, care a pus condiția ca lucrările să se desfășoare în continuare sub supraveghere arheologică. 

Într-o primă etapă, zona va fi nivelată, iar fundul lacului va fi consolidat și sigilat. Pentru a compensa pierderile de apă vor fi folosite pompe, astfel făcând lacul potrivit pentru plimbări cu barca.

Prin lucrările de reabilitare a lacului din zona Gării și a împrejurimilor sale vor fi create aproape trei hectare de spațiu verde, care vor include alei pietonale, toalete, o cafenea, dar și o pistă de alergare acoperită cu tartan, terenuri de baschet și de fotbal. Vor fi amenajate locuri de parcare, va fi pusă în funcțiune o rețea publică de internet wireless, iar parcul va fi iluminat cu panouri fotovoltaice și tehnologie LED. Zona va fi monitorizată cu camere de supraveghere.

Proiectul tehnic a trebuit să fie modificat de mai multe ori din cauza reglementărilor stricte, astfel încât lucrările pot începe abia acum.

Investiția, în valoare de aproape 18 milioane de lei, este prevăzută să fie finalizată până în decembrie 2023. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite AICI.

Pedibus își reia traseele spre școlile din Sfântu Gheorghe
15.09.2021

Din 20 septembrie, acesta își va relua traseele spre școlile din oraș, pornind din stațiile deja binecunoscute.

A XI-a ediție a Târgului de Toamnă și al Recoltei Culturale de la Sfântu Gheorghe
09.09.2021

Ediția din acest an va avea loc între 16 și 19 septembrie. Târgul de Toamnă și al Recoltei Culturale a orașului va oferi un program plin de culoare pentru toți vizitatorii.

Instituțiile de învățământ din Sfântu Gheorghe se pregătesc pentru începerea noului an școlar
09.09.2021

Au loc lucrări de renovare și de izolare termică la mai multe instituții de învățământ din oraș.

Campionatul Național al României la orientare în alergare se va desfășura și la Sfântu Gheorghe
08.09.2021

Etapa de la Sfântu Gheorghe o să aibă loc în Parcul Elisabeta, pe data de 10 septembrie, începând cu ora 18:00.

Au loc lucrări de vopsire a marcajelor rutiere pe străzile Kós Károly și Vasile Goldiș
08.09.2021

De joi, 9 septembrie, vor avea loc lucrări de vopsire a marcajelor rutiere și a locurilor de parcare pe străzile Kós Károly și Vasile Goldiș.