ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

În aşteptarea Crăciunului la Sfântu Gheorghe

14.12.2022

Cu coroane uriaşe de Advent, iluminat festiv, patinoar în aer liber, un oraș de basm de iarnă, scenă a Nașterii Domnului, instalații în aer liber, concerte și un târg de Crăciun, orașul Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor.

Perioada sărbătorilor a început cu aprinderea primei lumânări din uriașa coroană de Advent, decorată cu elemente ale Orașului Alb. Două coroane sunt amplasate în Piața Centrală și în Cartierul Gării. În Piața Centrală a avut loc un program festiv de aprindere a flăcării credinței, care a fost transmisă din mână în mână pentru a lumina fiecare casă din Sfântu Gheorghe. Odată cu începerea sezonului de sărbători, străzile orașului au fost și ele scăldate în lumini festive.

Pentru bucuria celor mici și a celor mari deopotrivă, un patinoar în aer liber va fi deschis în acest an în piața din fața Consiliului Județean. Chiar lângă el veţi putea pedala pe populara bicicletă tandem a orașului pentru a aprinde luminile albe ale orașului în ferestrele Art Gallery.

Pe lângă instalaţia #SEPSI care e îmbrăcată în haine de iarnă, un brad de Crăciun împodobit și o instalație cu scena naşterii Domnului în Parcul Elisabeta anunță venirea Mântuitorului, iar copiii se vor putea bucura de orașul alb de basm.

Un accesoriu indispensabil pentru iarnă este rama foto special decorată de sărbători, iar copiii își pot pune scrisorile către Moş Crăciun în cutia poștală de lângă rama foto. Toate instalațiile au fost concepute și create de artiști locali, mulțumită designerului Bagoly Zsuzsa, echipei Vocalcycle, scenografului Simó Enikő, Csuri design, studenților de la secţiile de sculptură și pictură a Universităţii Sapientia, și personalului de la Grădinăria oraşului.

La fel ca anul trecut, și anul acesta trenulețul turistic al orașului nostru este îmbrăcat în costum de sărbătoare, invitându-ne pe toți într-o aventură de iarnă. În fiecare miercuri și joi, între orele 10:00 și 17:00, trenul este disponibil numai pe bază de programare pentru grupuri între 10 şi 56 de persoane. Vinerea, sâmbăta și duminica, trenuleţul circulă pe două rute: pleacă din Piaţa Calvin spre Şugaş Băi la orele 11:00, 13:00 și 15:00, și se întoarce din stațiune la orele 12:00, 14:00 și 16:00, iar la orele 17:00 și 18:00 pleacă din faţa Bibliotecii Judeţene pentru un tur al orașului.

În perioada 21-23 decembrie, între orele 18-21, desenele copiilor vor prinde viață pe fațada Teatrului „Tamási Áron”, iar proiecţiile de lumini promit să fie un eveniment de familie plin de bucurie.

Între 16 și 23 decembrie, un târg de Crăciun este deschis nu numai pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, ci și pentru cei din orașele și satele din jur. Pe lângă produsele tradiționale, vor fi organizate programe culturale, concerte în interior și în aer liber, plimbări cu ponei și fotografii care pot fi imprimate pe loc. Pentru programul complet, click AICI.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.