ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

În 10 mai începe recensământul general agricol şi la Sfântu Gheorghe

07.05.2021

Primăria face un apel la locuitori să colaboreze cu recenzorii pentru realizarea acestui recensământ de interes public

 În perioada 10 mai – 31 iulie, la nivelul întregii ţări va avea loc Recensământul General Agricol, amânat de anul trecut pentru vara acestui an.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenţia asupra importanţei acestui demers, care are loc o dată la 10 ani, fiind un recensământ de interes public. În acest sens, autorităţile locale fac un apel la locuitori să comunice cu recenzorii şi să le permită accesul în gospodării, asigurându-i de confidenţialitatea şi siguranţa informaţiilor colectate, acestea fiind utilizate numai în scopuri statistice.

În cadrul recensământului vor fi înregistrate exploatațiile în care se desfășoară activități agricole, indiferent de statutul lor juridic.

Având în vedere noile reglementări ale Uniunii Europene, vor fi recenzate doar exploatațiile agricole care au suprafețe de peste 15 ari și au efective de animale.

În cadrul recensământului vor fi colectate informații generale privind exploataţiile agricole, modul de utilizare a terenului, efectivele de animale, adăposturile pentru animale, gestionarea dejecţiilor animaliere, agricultura ecologică, persoanele care au lucrat în agricultură, respectiv dezvoltarea rurală, care vor evidenția schimbările survenite de la Recensământul Agricol din 2010.

Recensământul se va desfășura pe bază de interviu față în față, cu fiecare șef de exploatație agricolă, indiferent de personalitatea juridică, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe o tabletă, și nu va fi impusă prezentarea unor documente justificative.






Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.