ro
 

Festivalul Sepsi Tabakó: încântă nu doar prin programul său, ci și prin locație

27.06.2023

După debutul de succes din anul trecut, clădirea emblematică a fabricii de țigarete din Sfântu Gheorge prinde viață pentru a doua oară, fiind invadată de muzică și cultură. Festivalul Sepsi Tabakó va avea loc anul acesta între 31 august și 2 septembrie, conform anunțului făcut de organizatori în cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni.

În acest an, următoarele trupe își vor aduce contribuția la eveniment: Beton.Hofi, Blahalouisiana, Dzsúdló, Elefánt, Intim Torna Illegál – Dorogi, Ivan & The Parazol, Konyha, Kowalsky și Vega, Manuel, Parno Graszt, Platon Karataev, Punnany Massif și Tankcsapda. Lista va fi completată cu alți artiști, inclusiv invitați din România.

Anul trecut, Festivalul Sepsi Tabakó a atras peste 21.000 de participanți din șase județe din România, ceea ce denotă interesul publicului. Acest aspect a fost subliniat de Vargha Fruzsina, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, care a evidențiat mai multe noutăți. În primul rând, datorită lucrărilor de reamenajare a spațiului, festivalul va beneficia de o suprafață mai mare pentru a satisface nevoile participanților. De asemenea, organizațiile de tineret din județul Covasna vor fi implicate mai eficient în organizare. Acest lucru este pentru ele o oportunitate excelentă pentru a obține experiență și pentru a se orienta în carieră. Faptul că mulți dintre cei 270 de voluntari de anul trecut se întorc în calitate de coordonatori demonstrează acest lucru.

Erdei Anita, director adjunct al Casei de Cultură "Kónya Ádám", și Talpas Botond, director responsabil cu activitățile Mathias Corvinus Collegium (MCC) din Transilvania, au discutat despre importanța programelor de zi. Amândoi au subliniat că succesul ediției anterioare a programelor de zi arată că există o cerere și pentru activitățile de învățare și dezvoltare personală. Vor exista un târg, mai multe workshop-uri și organizațiile civile din Sfântu Gheorghe vor contribui și ele cu programe de calitate. Pentru MCC, Festivalul Sepsi Tabakó reprezintă și un început de an școlar.

Rés Konrád Gergely, în calitate de organizator principal al evenimentului VIBE și responsabil cu programul muzical al Festivalului Sepsi Tabakó, a subliniat că locația completează perfect lista de artiști. Atât participanții, cât și artiștii sunt fascinați de clădirea cunoscută și ca monument istoric al fostei fabrici de țigarete, iar festivalul nu reprezintă doar un eveniment deosebit pentru localnici, ci a trezit și interesul publicului din alte orașe.

În numele Consiliului Județean Covasna, Ambrus Zsombor, președintele Organizației Komitátusz, a fost prezent la conferința de presă. Bazându-se pe cercetarea realizată de administrația județeană, el a afirmat că tinerii din județul Covasna au nevoie în primul rând de spații comunitare unde își pot dezvolta cunoștințele, se pot distra și pot petrece timp împreună. Festivalul Sepsi Tabakó oferă această experiență. Prin urmare, se acordă o atenție deosebită recrutării organizatorilor și voluntarilor din întreg județul, pentru a face cât mai mulți oameni să se simtă implicați în eveniment.

Organizatorii vor oferi informații despre prețurile biletelor și artiștii suplimentari în viitor, iar cei interesați se pot pregăti pentru cel de-al doilea Festival Sepsi Tabakó consultând pagina de Facebook, Instagram sau site-ul evenimentului.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.