ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Facilităţi extinse pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase

29.12.2020

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât extinderea Programului pentru familii numeroase al municipalității, în sensul în care se va permite familiilor în care unul dintre părinți este cadru didactic și a primit deja sprijin pentru cumpărarea unui laptop să aplice şi pentru copii. Sprijinul este disponibil doar pe perioada şcolii online.

Primăria Sfântu Gheorghe sprijină achiziționarea de computere și tablete pentru şcoala online a copiilor din familiile posesoare de carduri pentru familii numeroase, iar Consiliul Local a decis extinderea programului. Conform hotărârii, numărul de echipamente informatice achiziționate pe familie nu poate depăși numărul de elevi care participă la învățământul online elementar, gimnazial sau liceal. Sprijinul poate fi solicitat doar în perioada în care şcoala se desfășoară online.

De asemenea, cererea trebuie să fie însoțită de o declarație care să ateste că elevul nu a primit sprijin similar în cadrul unui alt program sau participă la educație online în cadrul legal. În acest sens, familiile în care unul dintre părinți este cadru didactic și a primit deja sprijin similar pot aplica și pentru copii.

Familiile cu cel puțin trei copii și posesoare de carduri pentru familii numeroase pot solicita 1.500 de lei pentru fiecare copil din învățământul școlar online, sumă care va fi rambursată de municipalitate după achiziționarea dispozitivului, iar diferența este finanțată de familie pentru achizițiile de peste 1.500 de lei.

De asemenea, subvenţia nu poate fi cumulată între mai mulţi copii ai aceleiaşi familii, în sensul în care dacă se doresc trei subvenţii, trebuie achiziţionate trei produse.

Formularul completat (îl puteţi descărca de AICI) și o factură proformă pentru produsul achiziţionat care să nu fie anterioară datei de 24 noiembrie (pe factură trebuie să fie menţionate numele şi CNP-ul unuia dintre părinți) trebuie trimise la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații, Registratură din cadrul Primăriei.

Mai multe detalii despre programul pentru familii numeroase puteţi citi AICI.

 

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.