ro
 
Sâmbătă, 06. Martie 2021.

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19 a început luni şi la Sfântu Gheorghe

18.01.2021

Deja peste 900 de persoane s-au programat pentru vaccinare la Centrul din strada Daliei nr. 1

Vaccinarea anti-COVID-19 a început luni şi la Sfântu Gheorghe pentru persoanele din etapa a II-a a campaniei naţionale, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi angajaţii din domeniile esenţiale.

Centrul de vaccinare din strada Daliei nr. 1 a fost amenajat conform tuturor cerinţelor autorităţilor sanitare, având registratură, zonă de triaj, cabinet de vaccinare şi toate utilităţile necesare în astfel de situaţii.

În urma unei vizite pe teren a reprezentanţilor DSP Covasna, care a avut loc sâmbătă, Primăria Sfântu Gheorghe a operat toate modificările necesare astfel încât luni dimineaţă la ora 8 Centrul de vaccinare era conform din punct de vedere al cerinţelor.

În ceea ce priveşte unele dotări de ordin sanitar, din păcate din cauza unor neînţelegeri între factorii implicaţi în campania de vaccinare, serul fiziologic necesar vaccinării nu a ajuns la timp în Centrul de la Sfântu Gheorghe, motiv pentru care vaccinarea propriu-zisă a început cu o întârziere de aproximativ 3 ore.

De asemenea, începând de marţi, 19 ianuarie, o echipă mobilă va începe vaccinarea beneficiarilor instituțiilor sociale care doresc imunizarea.

Conform platformei naţionale de programare, disponibilă pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, până luni la ora 12:00 fuseseră ocupate peste 900 din cele 1.200 de locuri disponibile deocamdată la Sfântu Gheorghe. Perioada cuprinsă până la sfârşitul lunii ianuarie este ocupată în întregime, Primăria Sfântu Gheorghe fiind pregătită pentru deschiderea altor centre de vaccinare în măsura în care acest lucru va fi solicitat de autorităţile sanitare locale sau centrale.

 

Târg de Ziua Femeii în weekend la Sfântu Gheorghe
05.03.2021

Târgul producătorilor și meșterilor locali va fi organizat luna aceasta în weekendul 6-7 martie, de această dată cu accent pe Ziua Internațională a Femeii – 8 martie.

UBB inițiază un parteneriat strategic cu autorităţile locale ale județului Covasna
04.03.2021

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe urmează să încheie un acord de parteneriat strategic.

21 de locuri de parcare rezidențiale mai pot fi solicitate la Sfântu Gheorghe
04.03.2021

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat recent o nouă licitaţie pentru locurile de parcare din zonele rezidențiale din mai multe străzi ale orașului. Până în prezent, au fost închiriate în total 227 de locuri de parcare, iar 21 de locuri pot fi în continuare solicitate.

Aproape jumătate dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au achitat deja impozitele locale
03.03.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Depozitul pentru biciclete va fi amplasat pe strada Scurtă
26.02.2021

A existat un mare interes pentru suportul de depozitare a bicicletelor cu 18 locuri oferit de Primăria Sfântu Gheorghe