ro
 
Vineri, 26. Aprilie 2024.

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19 a început luni şi la Sfântu Gheorghe

18.01.2021

Deja peste 900 de persoane s-au programat pentru vaccinare la Centrul din strada Daliei nr. 1

Vaccinarea anti-COVID-19 a început luni şi la Sfântu Gheorghe pentru persoanele din etapa a II-a a campaniei naţionale, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi angajaţii din domeniile esenţiale.

Centrul de vaccinare din strada Daliei nr. 1 a fost amenajat conform tuturor cerinţelor autorităţilor sanitare, având registratură, zonă de triaj, cabinet de vaccinare şi toate utilităţile necesare în astfel de situaţii.

În urma unei vizite pe teren a reprezentanţilor DSP Covasna, care a avut loc sâmbătă, Primăria Sfântu Gheorghe a operat toate modificările necesare astfel încât luni dimineaţă la ora 8 Centrul de vaccinare era conform din punct de vedere al cerinţelor.

În ceea ce priveşte unele dotări de ordin sanitar, din păcate din cauza unor neînţelegeri între factorii implicaţi în campania de vaccinare, serul fiziologic necesar vaccinării nu a ajuns la timp în Centrul de la Sfântu Gheorghe, motiv pentru care vaccinarea propriu-zisă a început cu o întârziere de aproximativ 3 ore.

De asemenea, începând de marţi, 19 ianuarie, o echipă mobilă va începe vaccinarea beneficiarilor instituțiilor sociale care doresc imunizarea.

Conform platformei naţionale de programare, disponibilă pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, până luni la ora 12:00 fuseseră ocupate peste 900 din cele 1.200 de locuri disponibile deocamdată la Sfântu Gheorghe. Perioada cuprinsă până la sfârşitul lunii ianuarie este ocupată în întregime, Primăria Sfântu Gheorghe fiind pregătită pentru deschiderea altor centre de vaccinare în măsura în care acest lucru va fi solicitat de autorităţile sanitare locale sau centrale.

 

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie