ro
 
Marți, 30. Noiembrie 2021.

Elevii se pot înscrie pentru Bursele Sfântu Gheorghe

09.11.2021

Cel puțin cinci elevi vor primi bursa de excelență în valoare de 3.000 de lei

În fiecare an, începând din 2010, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe acordă Bursa Sfântu Gheorghe elevilor de clasa a XII-a care au obținut rezultate școlare deosebite în timpul anilor de liceu.

Prin acordarea sumei de 3.000 de lei, municipalitatea dorește să încurajeze elevii din oraș să învețe, să se perfecționeze și să investească timp și energie în studiile lor.

Dosarele trebuie depuse la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații și Registratură al Primăriei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 2) până la data de 3 decembrie 2021. Candidaturile vor fi evaluate de o comisie, iar premiile vor fi acordate în cadrul şedinţei festive de sfârșit de an a Consiliului Local.

În urma consultării directorilor liceelor tehnologice din Sfântu Gheorghe, cu scopul promovării meseriilor și claselor tehnologice pentru elevi, Consiliul Local a modificat în acest an Regulamentul. Astfel, se va lua în calcula suma celor 3 medii generale obținute în fiecare an din primii 3 ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a). La liceele tehnologice media se va obţine din suma celor 3 medii ale modulelor în fiecare an din clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Municipalitatea a modificat anul trecut regulamentul de acordare a burselor de excelenţă, în sensul în care toţi candidaţii care obţin minim 100 de puncte la evaluarea dosarelor vor beneficia de Bursele Sfântu Gheorghe, indiferent de numărul acestora. Până anul trecut, cei mai buni 5 elevi primeau burse de excelenţă, indiferent de punctaj.

Conținutul exact al dosarului de candidatură, sistemul de punctaj și calendarul de depunere a candidaturilor sunt stabilite în regulamentul disponibil AICI

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0267 311 243 sau să trimiteți un e-mail la zoltan.vnagy@sepsi.ro.

Semafoare noi pe două străzi intens circulate din Sfântu Gheorghe
25.11.2021

Semafoarele cu buton vor face trecerile de pietoni mai sigure pe Lunca Oltului şi strada Păiuş David

De marţi, toate şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe vor ţine cursuri în format fizic
22.11.2021

Rata de incidenţă în Municipiu a scăzut luni la 2,55 cazuri la mia de locuitori

Lucrări în desfășurare în mai multe zone ale orașului
18.11.2021

Datorită toamnei blânde, lucrările de refacere a drumurilor și trotuarelor vor continua și în noiembrie la Sfântu Gheorghe

Modificări la Finanţele Publice Locale pentru simplificarea interacţiunii cu contribuabilii
17.11.2021

Certificatele de atestare fiscală pot fi solicitate prin notarul public

Informații utile despre pericolul urșilor!
16.11.2021

Urșii sunt o prezență dovedită în zona noastră şi trebuie evitați întotdeauna, deoarece pot deveni agresivi și vă pot ataca cu ușurință.