ro
 
Luni, 25. Ianuarie 2021.

Educatorii din Sfântu Gheorghe pot depune cererile pentru programul de sprijinire a achiziționării de dispozitive electronice

23.11.2020

Primăria Sfântu Gheorghe a extins programul de sprijinire a achiziționării de echipamente informatice pentru educația la distanță către pedagogii de grădiniță. Educatorii care doresc să participe la program pot aplica până pe 27 noiembrie, ora 15.

Deoarece şi grădinițele au trecut la educație online, Primăria oferă sprijin şi educatorilor pentru achiziționarea echipamentelor informatice necesare educației de la distanță. Instrumentele sunt utilizate în principal de pedagogi pentru a păstra legătura cu părinții.

Educatorii care lucrează exclusiv în grădinițe din Sfântu Gheorghe primesc o subvenție de până la 1.500 de lei de persoană, care poate fi cheltuită pe laptopuri sau tablete. Dacă prețul dispozitivului achiziționat depășește 1.500 de lei, diferența este acoperită din resurse proprii.

Cererile pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe (AICI) și depuse împreună cu o copie a cărții de identitate până pe 27 noiembrie, ora 15 la compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură din cadrul Primăriei. După evaluarea cererilor pot fi achiziționate laptopurile sau tabletele, iar factura acestora trebuie depusă la Primărie până cel târziu la 15 decembrie 2020. Achizițiile trebuie efectuate în perioada 28 noiembrie - 15 decembrie, aşadar facturile nu pot avea o dată anterioară sau ulterioară.

Pentru a primi sprijin financiar, un educator trebuie să fie activ în anul școlar 2020-2021, să predea într-o instituție de învățământ din Sfântu Gheorghe și să nu fi primit un sprijin similar la nivel naţional sau local în ultimii 5 ani.

În luna septembrie, şi profesorii care lucrează în școli au putut aplica pentru subvenție din partea Primăriei, fiind primite atunci peste 700 de cereri.

Hotărârea nr. 349/2020

Program zilnic 9:00-21:00 pe pârtiile de schi de la Şugaş Băi
23.01.2021

Astfel, începând de luni, 25 ianuarie, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie zilnic 12 ore pentru schi sau snowboard pe ambele pârtii din staţiune, acestea fiind deschise între orele 9:00-21:00.

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Székely Mikó sunt în curs de desfășurare
22.01.2021

Lucrările interioare sunt deja în plină desfășurare în aripa clădirii Colegiului Székely Mikó cu vedere la Parcul Elisabeta, unde vor fi renovate sălile de clasă, coridoarele și toaletele.

Cererile pentru eliberarea cărţilor de identitate vor fi soluţionate în 30 de zile
21.01.2021

Din cauza stocurilor reduse de materiale, deocamdată cărţile de identitate nu mai pot fi eliberate mai repede de 30 de zile

Creşte numărul curselor de autobuz către Şugaş Băi
21.01.2021

Acum puteți ajunge cu autobuzul în staţiune în fiecare oră şi în timpul săptămânii, nu doar în weekend

Program prelungit la Finanţele Publice Locale în zilele de marţi şi joi
18.01.2021

În plus, taxa pentru eliberarea cărţilor de identitate poate fi achitată la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor