ro
 

Ecoinsulă inteligentă de colectare a deșeurilor, instalată la Sfântu Gheorghe

24.09.2021

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Societatea de salubritate TEGA S.A. au instalat pe strada Stadionului o insulă de colectare selectivă a deșeurilor de ultimă generație, care va fi funcţională de la începutul săptămânii viitoare. Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Colectorul de deșeuri, care este echipat cu un cântar și un cititor de coduri de bare, a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în scopul testării, urmând ca dacă va avea succes să fie implementat în tot oraşul. Ecoinsula de colectare e deşeurilor amplasată acum, asemănătoare unui container, deservește locuitorii blocurilor de locuințe din zona străzii Stadionului. 

Sistemul complet automat, care are mai multe sloturi de colectare, poate fi accesat prin citirea codului QR de pe sacii personalizaţi care vor fi distribuiţi de TEGA locuitorilor din zonă. Sacii plini trebuie mai întâi ținuți în dreptul panoului de citire a codului QR imprimat pe sac și apoi introduşi în fantele corespunzătoare. Colectorul de deșeuri va permite ca trei tipuri de deșeuri colectate selectiv să fie aruncate în cele cinci sloturi diferite: două pentru deșeuri de hârtie și carton, două pentru deșeuri de plastic și metal și unul pentru deșeuri de sticlă.

Codul de bare personalizat va ajuta la identificarea, în funcție de apartament, a deșeurilor care au fost depuse în coșul de gunoi și va permite TEGA să aplice tarife de facturare diferențiate, pe modelul deja implementat la casele particulare. Scopul este de a încuraja și mai mult locuitorii să colecteze selectiv deșeurile.

Ecoinsula de colectare este dotată cu o cameră de supraveghere și poate fi folosită doar de persoanele care vor primi saci personalizaţi. 

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.