ro
 
Marți, 30. Aprilie 2024.

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe

08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte

Pentru că ne pasă de mediul înconjurător şi încercăm să contribuim cât putem de mult la eliminarea deşeurilor din natură, începând cu această ediţie a Zilelor oraşului, Primăria Sfântu Gheorghe va pune la dispoziţia clienţilor şi comercianţilor doar pahare ecologice reutilizabile.

Astfel, toate băuturile din cadrul evenimentului vor fi servite într-un pahar reutilizabil personalizat şi realizat împreună cu cei de la ZĂ KUP. Este vorba de un pahar care se poate agăța de borsetă, buzunar, rucsac, lăsându-te să te distrezi în voie.

Pentru a-l utiliza, trebuie urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comanzi prima ta băutură și o primești într-un pahar reutilizabil pentru care vei plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucură-te de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comanzi o băutură nouă, dai paharul vechi şi vei primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final îţi recuperezi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului, după ce înapoiezi paharul aşa cum l-ai primit, sau îl poți păstra ca suvenir și să-l folosești de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde. 

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte să permanentizeze utilizarea paharelor reutilizabile, astfel că berea și băuturile lungi vor fi servite din aceste pahare la următoarele evenimente organizate în oraș, cum ar fi târgurile de toamnă sau de Crăciun. Băuturile scurte și alimentele vor fi vândute în ambalaje degradabile.

De altfel, încă de acum câţiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe le-au solicitat comercianţilor să folosească materiale cât mai prietenoase cu mediul în zona de alimentaţie publică, atât pentru servirea mâncării, cât şi în cazul paharelor pentru băuturi.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie