ro
 
Miercuri, 22. May 2024.

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe

08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte

Pentru că ne pasă de mediul înconjurător şi încercăm să contribuim cât putem de mult la eliminarea deşeurilor din natură, începând cu această ediţie a Zilelor oraşului, Primăria Sfântu Gheorghe va pune la dispoziţia clienţilor şi comercianţilor doar pahare ecologice reutilizabile.

Astfel, toate băuturile din cadrul evenimentului vor fi servite într-un pahar reutilizabil personalizat şi realizat împreună cu cei de la ZĂ KUP. Este vorba de un pahar care se poate agăța de borsetă, buzunar, rucsac, lăsându-te să te distrezi în voie.

Pentru a-l utiliza, trebuie urmaţi câțiva paşi simpli:

  • Comanzi prima ta băutură și o primești într-un pahar reutilizabil pentru care vei plăti o garanție de 10 lei.
  • Bucură-te de băutură păstrând natura în siguranță. De fiecare dată când comanzi o băutură nouă, dai paharul vechi şi vei primi comanda într-unul nou și igienizat.
  • La final îţi recuperezi garanția de la unul dintre punctele de returnare din cadrul evenimentului, după ce înapoiezi paharul aşa cum l-ai primit, sau îl poți păstra ca suvenir și să-l folosești de mai multe ori, chiar şi acasă sau la o plimbare în parc sau la iarbă verde. 

Primăria Sfântu Gheorghe doreşte să permanentizeze utilizarea paharelor reutilizabile, astfel că berea și băuturile lungi vor fi servite din aceste pahare la următoarele evenimente organizate în oraș, cum ar fi târgurile de toamnă sau de Crăciun. Băuturile scurte și alimentele vor fi vândute în ambalaje degradabile.

De altfel, încă de acum câţiva ani, organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe le-au solicitat comercianţilor să folosească materiale cât mai prietenoase cu mediul în zona de alimentaţie publică, atât pentru servirea mâncării, cât şi în cazul paharelor pentru băuturi.

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.