ro
 
Duminică, 01. August 2021.

Decorul de vară al #SEPSI este gata

21.07.2021

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a îmbrăcat, pentru a cincea oară, literele gigantice #SEPSI din Piața Centrală într-o ținută tematică. Exteriorul inspirat din viața mării a fost creat de către graficienii locali Szederjesi Szidónia și Fazakas Noémi, iar execuția lucrării a fost realizată de asemenea cu ajutorul unei firme locale. Lucrarea va putea fi admirată până la sfârșitul verii.

Literele gigantice albe au fost instalate în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe în luna martie a anului trecut și de atunci exteriorul acestora a fost reînnoit în fiecare sezon de către florarii locali, iar cel mai recent cu ajutorul amprentelor colorate ale copiilor din Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Copilului.

Literele gigantice reprezintă instalația definitorie a orașului Sfântu Gheorghe, oferind artiștilor locali posibilitatea de a-și expune lucrările pe suprafața acesteia. Municipalitatea își dorește ca în anii următori, instalația #SEPSI să ia și mai multe forme bazate pe ideile artiștilor locali.

În luna august, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor avea parte de o altă noutate care să anime spațiul din centrul orașului, atunci când mult îndrăgita ramă foto, decorată de florarii locali, își va face din nou apariția. 

 

 

Panouri noi la intrările tuturor blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe
30.07.2021

Pentru orientarea mai uşoară în oraș, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează pe clădirile de blocuri panouri de intrare noi, bilingve și uniforme, realizate din material rezistent. 

A doua acţiune de dezinsecţie are loc joi şi vineri noaptea la Sfântu Gheorghe
27.07.2021

La fel ca săptămâna trecută, operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta
23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta.

A fost eliminată taxa de acces spre staţiunea Șugaș Băi
23.07.2021

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat recent o hotărâre care prevede eliminarea taxei de acces spre staţiunea Șugaș Băi. Decizia a intrat în vigoare pe 21 iulie.

Începe modernizarea străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe
22.07.2021

Lucrările din acest an vor cuprinde reţeaua de gaze şi cea de apă pe porţiunea dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Lunca Oltului