ro
 

Curățenie de primăvara cu ocazia Zilei Pământului

19.04.2021

Orașul nostru, responsabilitatea noastră!

Pe 22 aprilie este marcată Ziua Internațională a Pământului. Cu această ocazie, țări din întreaga lume organizează evenimente și campanii prin care să atragă atenția populație asupra importanței de a proteja natura și mediul înconjurător. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe acordă o atenție deosebită, pe parcursul întregului an, întreținerii parcurilor, zonelor verzi și a domeniilor publice din oraș. De Ziua Pământului, îndemnăm locuitorii orașului să se alăture și ei, la rândul lor, curățeniei de primăvară și să sprijine eforturile municipalității de a păstra mediul înconjurător cât mai curat.

Primăria Sfântu Gheorghe este preocupată pe tot parcursul anului de mediul înconjurător

Serviciul de Gospodărire a Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe întreține și curăță, pe parcursul întregului an, toate parcurile, zonele verzi și celelalte domenii publice aflate pe teritoriul orașului. Periodic sunt efectuate lucrări de toaletare a copacilor, de plantare a florilor în spațiile special amenajate, dar au loc şi lucrări de întreținere a fântânilor arteziene și a locurilor de joacă.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe susține de 9 ani programul de înfrumusețare a zonelor verzi, organizat de Grădinăria Oraşului. Acest program sprijină îngrijirea zonelor verzi rezidențiale încurajând locuitorii să amenajeze un peisaj urban ordonat. Doritorii pot solicita bănci, puieţi pomi ornamentali, arbuşti, gard viu, flori de diferite soiuri, seminţe de gazon, gard de protecţie, pământ fertil – în limita a 1.500 lei, sumă din care 80% este asigurat de către municipalitate.

Primăria Sfântu Gheorghe organizează în fiecare an concursul Sfântu Gheorghe înflorit - competiție prin care premiază cele mai frumoase zone rezidențiale, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă zonă din fața porţii. Anul trecut la competiție au luat parte în total 66 de concurenți.  

În 2019, orașul Sfântu Gheorghe a câștigat concursul Ungaria înflorită, în secțiunea celor mai înflorite orașe cu comunități maghiare, din afara granițelor Ungariei.

Aflată în subordinea Primăriei, societatea TEGA, responsabilă pentru serviciul public de salubrizare a orașului, gestionează serviciile de colectare a deșeurilor, de curățare a spațiilor publice, dar și din alte 38 de localități ale judeţului.

Curățenie de primăvara cu ocazia Zilei Pământului

Primăria Sfântu Gheorghe îndeamnă locuitorii orașului ca între 22 și 25 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, să acorde o atenție deosebită protejării mediului înconjurător și ca fiecare după posibilitățile sale să colecteze deșeurile din jur, să toaleteze copacii, să planteze flori, să strângă frunzele uscate, ori să repare gardurile zonelor verzi din cartierele în care locuiesc. Cei care locuiesc la casă sunt îndemnați să curețe șanțurile din fața casei și să tundă iarba.

Pentru colectarea corespunzătoare a deșeurilor, locuitorii pot solicita în prealabil, de la TEGA, saci menajeri, iar în perioada 22-25 aprilie pot stabili cu aceasta ridicarea deșeurilor colectate apelând următoarele numere de telefon: 0267 310 123 sau 0733 009 776. 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.