ro
 

Containere speciale la Sfântu Gheorghe pentru colectarea uleiului folosit

05.05.2021

În premieră națională, de la mijlocul lunii mai uleiul folosit la gătit va fi colectat în apropierea fiecărei scări de bloc din Sfântu Gheorghe. Ca rezultat al parteneriatului dintre Primăria Sfântu Gheorghe, TEGA S.A. și Gastrofilter S.R.L., o cutie specială va fi amplasată în punctele închise de colectare a deșeurilor din oraș: recipientele galbene cu capac albastru sunt proiectate astfel încât sticlele PET să poată fi aruncate în ele.

„Au existat mai multe solicitări din partea locuitorilor care și-au dorit să aibă mai aproape această posibilitate de a depune uleiul folosit, motiv pentru care am susținut inițiativa”, spune directorul TEGA SA., Máthé László.

Bine de știut! Un singur litru de ulei contaminează aproape 100 de litri de apă potabilă, iar uleiul ars prin prăjire este cancerigen, motiv pentru care nu este bine dacă ajunge în sistemul de canalizare. TEGA S.A. le solicită celor care colectează uleiul gătit să-l arunce în sticle de PET în recipientele galbene – unde nu pot ajunge alte deșeuri (caz în care vor trebui să fie sortate manual).

Reprezentantul Gastrofilter, Bardóczi Lóránt, a subliniat că se colectează exclusiv ulei de gătit folosit, astfel încât uleiul uzat de la vehicule să nu ajungă în aceste containere. Colectarea uleiului de gătit este, de asemenea, importantă, deoarece doar 3-5% din cantitatea colectată în întreaga țară provine de la populație, ceea ce înseamnă că o cantitate semnificativă de ulei merge în locul greșit. Produsul colectat în acest mod este reciclat cu cea mai recentă tehnologie, deci poate deveni biodiesel, adică motorină de origine naturală.

Sursa: TEGA S.A. 

Aproape 100 de cereri depuse pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe
10.05.2021

A fost depus un număr record de cereri pentru Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi din Sfântu Gheorghe.

În 10 mai începe recensământul general agricol şi la Sfântu Gheorghe
07.05.2021

Primăria face un apel la locuitori să colaboreze cu recenzorii pentru realizarea acestui recensământ de interes public

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără fosta Fabrică de Ţigarete
06.05.2021

Clădirea va fi reabilitată şi introdusă în circuitul cultural şi de tineret al oraşului

Târg în weekend în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe
06.05.2021

Târgul de flori va avea loc sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Pe 7 mai începe un nou sezon de distracţie în aer liber la Şugaş Băi
05.05.2021

Parcul de aventură, terenul de minigolf, peretele de escaladă şi terenul de tenis îi aşteaptă pe toţi doritorii zilnic între orele 11-19.