ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Concertul Filarmonicii de Stat din Oradea

17.05.2021

Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează un concert pe data de 28 mai, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. Cu ocazia concertului din luna mai, Filarmonica de Stat din Oradea va întâmpina publicul cu concertul său, al cărui dirijor este Jankó Zsolt, avându-l solist pe Răzvan Stoica. Repertoriul interpreților include lucrări de Felix Mendelssohn-Bartholdy și Piotr Ilici Ceaikovski.

Pentru cel de-al patrulea concert al seriei din acest an, orchestra a realizat un program în spiritul epocii muzicii romantice. „Frumoasa Melusină” de Felix Mendelssohn Bartholdy este primul din repertoriu. Mendelssohn a fost un compozitor, dirijor, pianist și organist german în epoca muzicii romantice timpurii. Stilul său muzical a evoluat deja încă din casa părinților. Aici a dezvoltat dragostea pentru muzica barocă, dragostea caldă de familie, dezvoltarea lipsită de griji a talentului, ceea ce i-a permis să se afirme de la o vârstă foarte fragedă, în cele mai diverse genuri muzicale, cu compoziții mature. Compozitorul a contribuit la fondarea romantismului muzical german.

Spectacolul continuă cu concertul de vioară al lui Piotr Ilici Ceaikovski în Re major. Ceaikovski este un compozitor romantic, primul compozitor rus care a primit aprecieri internaționale. Compozitorul a integrat elemente ale tradiției muzicale vest-europene, rămânând în esență rus ca stil.

Concertul se încheie cu una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Mendelssohn, Simfonia a VI-a „italiană”, pe care a compus-o în 1833 datorită experienței sale acumulate cu ocazia vizitei în Italia. Mendelssohn nu a fost pe deplin mulțumit de compoziție, în ciuda succesului lucrării, așa că în 1834 a revizuit-o puțin.

Prețul întreg al unui bilet la concert costă 30 de lei, iar biletul cu reducere costă 15 lei. Abonamentele pentru Stagiunea de Concerte Simfonice 2020/2021 sunt valabile, iar biletele sunt disponibile la Biroul de Organizare Evenimente Culturale și pe site-ul eventim.ro. Posesorii abonamentelor trebuie să procure anticipat bilete de intrare cu loc, de la Biroul de Organizare a Evenimentelor Culturale, în zilele dinaintea spectacolului. Biroul de Organizare a Evenimentelor Culturale este deschis de luni până joi între orele 9:00 și 16:00, iar vineri între orele 9:00 și 13:00 (adresa: Piața Libertății 1, Sfântu Gheorghe, număr de telefon: 0267-312104)

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

 

Sursa: Casa de Cultură „Kónya Ádám”

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.