ro
 

Cinema Arta din Sfântu Gheorghe a împlinit 4 ani

28.01.2021

După 20 de ani de absență din viața culturală din Sfântu Gheorghe, Cinema Arta by Cityplex, deschis în urmă cu patru ani, găzduiește una dintre cele mai populare activități de agrement din oraş.

Cinema Arta îi așteaptă pe iubitorii de film cu două săli, una cu 80 de locuri și una cu 76, cu filme 2D și 3D. De la redeschiderea sa în 2017, cinematograful a trecut pragul de 140.000 de spectatori și aproximativ 750 de filme au fost proiectate de peste 7.500 de ori.

În fiecare săptămână sunt proiectate aproximativ zece filme, inclusiv cele mai recente filme de succes sau de la festivaluri, lungmetraje europene, filme pentru copii și familii, dar şi pelicule românești și maghiare, fiind disponibile inclusiv documentare ale artiștilor locali. Prezența constant ridicată a publicului indică faptul că instituția îndeplinește o nevoie imensă a comunității.

În octombrie 2018, Cinema Arta a fost inclus în rețeaua Europa Cinemas, prima rețea dedicată filmului european. Obiectivele principale ale reţelei sunt de a furniza suport operaţional şi financiar pentru cinematografele care îşi asumă proiectarea într-o măsură semnificativă a filmelor europene şi de a organiza activităţi pentru publicul tânăr.

Programul săptămânal actualizat este disponibil la www.arta.cityplex.ro, unde este posibilă și rezervarea locurilor în avans.

UBB inițiază un parteneriat strategic cu autorităţile locale ale județului Covasna
04.03.2021

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe urmează să încheie un acord de parteneriat strategic.

21 de locuri de parcare rezidențiale mai pot fi solicitate la Sfântu Gheorghe
04.03.2021

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat recent o nouă licitaţie pentru locurile de parcare din zonele rezidențiale din mai multe străzi ale orașului. Până în prezent, au fost închiriate în total 227 de locuri de parcare, iar 21 de locuri pot fi în continuare solicitate.

Aproape jumătate dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au achitat deja impozitele locale
03.03.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Depozitul pentru biciclete va fi amplasat pe strada Scurtă
26.02.2021

A existat un mare interes pentru suportul de depozitare a bicicletelor cu 18 locuri oferit de Primăria Sfântu Gheorghe

Programul „Dăm valoare rablei tale” începe de la 1 aprilie
25.02.2021

Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru autoturismele înmatriculate în oraş de mai mult de 10 ani