ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

Cea de-a doua ediție a SepsiBook a fost un real succes

31.05.2023

Târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană s-au bucurat de mii de vizitatori zilnic și de o atmosferă deosebită

Organizatorii au tras primele concluzii marți, 30 mai, în cadrul unei conferințe de presă de evaluare a evenimentului care a avut loc în perioada 25-28 mai, şi care a întrecut numărul vizitatorilor ediției de anul trecut, creând o atmosferă deosebită în Arena Sepsi.

Ne mândrim mereu când reușim să generăm o tradiție nouă, iar SepsiBook tocmai a devenit un eveniment de tradiție, în care nevoia de carte, lectură și aventuri culturale a comunității s-a întâlnit firesc cu intenția organizatorilor de a răspunde acestei nevoi, confirmând că Sfântu Gheorghe avea și are nevoie de un astfel de festival. Le mulțumim profesorilor din județ care ne-au fost alături în circumstanțe dificile. A fost o bucurie să vedem Arena plină de copii în zilele de joi și vineri, ceea ce se datorează și profesorilor care înțeleg să își împlinească menirea și dincolo de catedră, ghidându-i pe copii către nobila cale a lecturii și cunoașterii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor. 

„Una dintre concluziile noastre este că, indiferent de numărul și de tipul de evenimente care au loc în oraș la un moment dat, avem destui oameni interesați pentru a umple fiecare locație. Vineri, 26 mai, am avut spectacolul Jurnalul unui nebun în cadrul Festivalului de Teatru Reflex, cu sala plină, sărbătorirea victoriei Sepsi OSK a fost, de asemenea în aceeași zi, cu parcarea stadionului plină, iar cea de-a doua zi de SepsiBook, cu aproape 3000 de participanți, a avut loc tot în același timp”, a adăugat viceprimarul Vargha Fruzsina. 

La Arenă au fost prezente 31 de edituri, dintre care 4 edituri românești, față de o singură editură românească la ediția precedentă. Pe parcursul celor 4 zile, au fost peste 7500 de vizitatori, cu cel mai mare număr de vizitatori vineri, aproape 3000. Pe parcursul târgului, 48 de voluntari, atât români cât și maghiari, au contribuit la buna desfășurare a evenimentului, iar pentru prima dată, târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană au avut și un program de stagiatură la care au participat  patru tineri. 

Coordonatorul festivalului de literatură contemporană, Gombos Zoltán, a evidențiat și câteva evenimente care au sporit și mai mult atmosfera deosebită a evenimentului, cum a fost organizarea unei alergări împreună cu comunitatea Fitness Tribe sau incursiunea în lumea teatrului românesc contemporan în cadrul expoziției legate de o carte despre scenografi români de astăzi, semnată de Horațiu Mihaiu, găzduită prin contribuția Teatrului Odeon din București. 

Vom merge și mai mult spre comunitate, pentru că e din ce în ce mai sigur că e vorba nu doar despre un târg de carte și festival de literatură, dar în paralel acest spațiu și acest eveniment  reprezintă și o ocazie de socializare de calitate pentru din ce în ce mai multă lume. Am observat că vin oamenii și pentru standuri și pentru programe, dar vin și să se întâlnească, să fie între cărți”, a declarat  directorul Bibliotecii Județene „Bod Péter” și coordonatorul de programe al SepsiBook, Szonda Szabolcs.

Organizatorii au confirmat și data de desfășurare a următoarei ediții, care va avea loc între 23 și 26 mai 2024. 

Târgul de carte și festivalul de literatură contemporană SepsiBook a fost organizat în parteneriat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Biblioteca Județeană „Bod Péter”,  Casa de Cultură „Kónya Ádám” și Asociația Susținătorilor Bibliotecii „Bod Péter”.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii