ro
 
Marți, 21. Septembrie 2021.

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta

23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Vizitatorii se vor putea bucura nu doar de șansa rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D, ci și de alte atracții.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, în zona lacului vor fi amenajate mai multe spații de relaxare și de distracție. Astfel, cei care vor veni să admire Gaia, vor putea să-și facă poze în fiecare seară în cadrul unui photo booth special amenajat cu această ocazie, dar și să facă mişcare alături de cei dragi pe o bicicletă tandem care va fi amplasată lângă instalația de lumină.

Bicicleta poate fi utilizată de maxim trei persoane simultan, care trebuie să pedaleze în sincron. În mod simbolic, provocarea pentru vizitatori este ca în cele 10 zile să pedaleze în total 560 de km, adică vârsta pe care o are oficial oraşul Sfântu Gheorghe. Distanţa înseamnă un drum dus-întors până la Cluj-Napoca, de exemplu, iar în acest sens va fi amplasat un kilometraj care să măsoare distanţa parcursă prin pedalare.

Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, creată de britanicul Luke Jerram pe baza imaginilor detaliate de la NASA, şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta. 

Expoziția este organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

 

Pedibus își reia traseele spre școlile din Sfântu Gheorghe
15.09.2021

Din 20 septembrie, acesta își va relua traseele spre școlile din oraș, pornind din stațiile deja binecunoscute.

A XI-a ediție a Târgului de Toamnă și al Recoltei Culturale de la Sfântu Gheorghe
09.09.2021

Ediția din acest an va avea loc între 16 și 19 septembrie. Târgul de Toamnă și al Recoltei Culturale a orașului va oferi un program plin de culoare pentru toți vizitatorii.

Instituțiile de învățământ din Sfântu Gheorghe se pregătesc pentru începerea noului an școlar
09.09.2021

Au loc lucrări de renovare și de izolare termică la mai multe instituții de învățământ din oraș.

Campionatul Național al României la orientare în alergare se va desfășura și la Sfântu Gheorghe
08.09.2021

Etapa de la Sfântu Gheorghe o să aibă loc în Parcul Elisabeta, pe data de 10 septembrie, începând cu ora 18:00.

Au loc lucrări de vopsire a marcajelor rutiere pe străzile Kós Károly și Vasile Goldiș
08.09.2021

De joi, 9 septembrie, vor avea loc lucrări de vopsire a marcajelor rutiere și a locurilor de parcare pe străzile Kós Károly și Vasile Goldiș.