ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta

23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta. Vizitatorii se vor putea bucura nu doar de șansa rară de a vedea planeta noastră plutind sub forma unei reprezentări 3D, ci și de alte atracții.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, în zona lacului vor fi amenajate mai multe spații de relaxare și de distracție. Astfel, cei care vor veni să admire Gaia, vor putea să-și facă poze în fiecare seară în cadrul unui photo booth special amenajat cu această ocazie, dar și să facă mişcare alături de cei dragi pe o bicicletă tandem care va fi amplasată lângă instalația de lumină.

Bicicleta poate fi utilizată de maxim trei persoane simultan, care trebuie să pedaleze în sincron. În mod simbolic, provocarea pentru vizitatori este ca în cele 10 zile să pedaleze în total 560 de km, adică vârsta pe care o are oficial oraşul Sfântu Gheorghe. Distanţa înseamnă un drum dus-întors până la Cluj-Napoca, de exemplu, iar în acest sens va fi amplasat un kilometraj care să măsoare distanţa parcursă prin pedalare.

Măsurând 7 metri în diametru, Gaia este o replică la scara de 1 la 1,8 milioane a planetei Pământ, creată de britanicul Luke Jerram pe baza imaginilor detaliate de la NASA, şi va putea fi admirată deasupra lacului din Parcul Elisabeta. 

Expoziția este organizată de Lights on Romania în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.