ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Budapest Gypsy Symphony Orchestra va susține două spectacole la cea de-a 29-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe 

11.03.2022

Din data 14 martie se pun în vânzare biletele pentru cel de-al doilea concert 

Datorită interesului crescut, Budapest Gypsy Symphony Orchestra va concerta de două ori pe 23 aprilie la Arena Sepsi, de la ora 16:00 și de la ora 20:00. Biletele pentru concertul care începe la ora 20:00 s-au epuizat în timp record. Biletele pentru concertul care va începe la ora 16:00 vor fi puse în vânzare pe 14 martie. Biletele se pot achiziționa numai personal de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale (Piaţa Centrală, nr.1), între orele 09:30 și 16:00, iar online pe eventim.ro doar după ora 16:00.

Elevii, pensionarii și posesorii cardurilor de familie numeroasă au dreptul la bilete cu reducere, care pot fi achiziționate doar personal de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, pe baza prezentării documentului care le dă dreptul la reducere. Un bilet cu preț întreg costă 50 de lei, iar un bilet cu preț redus 25 de lei.

Cea mai mare orchestră romani din lume va deschide cea de-a 29-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe – este pentru prima dată când Budapest Gypsy Symphony Orchestra, formată din peste 100 de membri, vine la Sfântu Gheorghe. Înființat în 1985, ansamblul, considerat Hungaricum – purtători ai valorilor universale maghiare şi rome, este o formație muzicală unică, cu valori artistice și tradiționale de renume mondial. A susținut mai mult de o mie de concerte în Africa, America, Asia, Australia și în multe orașe din Europa și a fost înscris în Cartea Recordurilor Guinness.

Aceștia vor fi însoțiți la Sfântu Gheorghe de artiști locali și transilvăneni, Jakab Csaba (voce), pianist și cântăreț din Târgu Mureș, și Furus Ábel (vioară) și Kádár János Balázs (clarinet), elevi ai Liceului de Arte “Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.