ro
 

Bani de dispozitive mobile pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase

30.10.2020

Primăria Sfântu Gheorghe va acorda sprijin financiar posesorilor de carduri pentru familii numeroase pentru achiziţionarea de laptopuri, calculatoare, tablete etc. necesare copiilor

Începând din acest an, Primăria Sfântu Gheorghe va sprijini achiziționarea unui laptop sau a unei tablete nu numai pentru profesori, ci și pentru posesorii de carduri pentru familiile numeroase.

Primăria Sfântu Gheorghe extinde facilităţile acordate familiilor numeroase, venind astfel în sprijinul copiilor pentru a putea învăța online, prin achiziționarea de calculatoare, laptopuri, tablete etc. începând din acest an.

Programul va începe în aproximativ două săptămâni, după dezbaterea publică de zece zile și votul din Consiliul Local, fiind conceput pentru a ajuta copiii să învețe online. Familiile cu cel puțin trei copii care sunt deja posesoare de carduri pentru familii numeroase pot solicita o subvenție de 1.500 de lei pentru fiecare copil din învățământul școlar, care este rambursată de municipalitate după achiziționarea dispozitivului. Pentru achizițiile care depășesc 1.500 de lei, diferența este finanțată de familie.

Sprijinul pentru educația online a fost popular şi printre profesorii din Sfântu Gheorghe, în total peste 500 de dascăli cumpărând un laptop în această toamnă cu sprijinul Primăriei.

În ceea ce priveşte familiile numeroase, Primăria Sfântu Gheorghe a eliberat până acum un total de 733 de carduri către 164 de familii, iar mai multe despre cererile de a lua parte la program puteţi afla de AICI.

Scopul programului este de a înlesni accesul familiilor numeroase la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe promovând astfel cultura, un stil de viaţă sănătos, crescând pe termen lung calitatea vieţii. În acest sens, familiile cu cel puțin 3 copii pot beneficia de gratuitate la parcare şi reduceri la programele şi acţiunile culturale organizate de instituţiile de cultură, respectiv de bazele de agrement din Municipiul Sfântu Gheorghe și din Șugaș Băi.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.