ro
 

Avansează lucrările de modernizare a străzilor şi trotuarelor din Sfântu Gheorghe

11.05.2023

Pe cât posibil, constructorul încearcă să lucreze cu cât mai puţine restricţii de circulaţie.

În această primăvară au început lucrările de modernizare a unor străzi importante din Sfântu Gheorghe, respectiv Ciucului, Fabricii, Nicolae Iorga şi Gen. Grigore Bălan, dar şi amenajarea trotuarelor pe străzile Lt. Păiuş David şi Lunca Oltului.

Pe strada Ciucului lucrările sunt în grafic pe tronsonul cuprins între B-dul Gen. Grigore Bălan şi str. Romulus Cioflec, urmând ca în cazul în care nu apar probleme, spre sfârşitul lunii constructorul să continue pe următorul tronson, pe o singură bandă de circulaţie între str. Romulus Cioflec şi str. Arcuşului. Când vor începe aceste lucrări, se va reda circulaţiei porţiunea dintre B-dul Gen. Grigore Bălan şi str. Romulus Cioflec pe un strat de balast.

Pe străzile Lt. Păiuş David şi Lunca Oltului avansează lucrările la trotuare. Aici săptămâna viitoare vor începe lucrările şi la rețeaua de gaze, compania încercând să lucreze pe cât posibil fără restricţii de circulaţie.

Tot săptămâna viitoare se va închide strada Fabricii şi pe tronsonul dintre străzile Bánki Donát şi Kós Károly. Locuitorii din blocurile aflate în zonă vor avea permis accesul cu autoturismele în funcţie de stadiul lucrărilor, urmând să existe şi scurte perioade de timp în care accesul să fie complet blocat. Pentru fluidizarea traficului, pe perioada lucrărilor de pe strada Fabricii, se schimbă sensul de circulaţie pe strada Ţigaretei dinspre bifurcaţia cu strada Pârâului spre strada Kós Károly, iar pe strada Pârâului se circulă dinspre strada Kós Károly spre strada Ţigaretei. De asemenea, strada Ţigaretei are sens dublu de circulaţie între bifurcaţia cu strada Pârâului şi b-dul Gen. Grigore Bălan. Facem un apel la locuitorii din zonă ca pe cât posibil să parcheze autoturismele în curţi pentru a nu bloca traficul.

De vineri, 12 mai, vor începe lucrările şi în parcarea de pe partea stângă a străzii Nicolae Iorga, dinspre B-dul Gen. Grigore Bălan spre centrul oraşului. În acest sens, rugăm şoferii să nu parcheze autoturismele în zonele cu lucrări pentru ca acestea să poată avansa cât mai repede.

Au început lucrările şi la amenajarea trotuarelor şi parcărilor pe B-dul Gen. Grigore Bălan între străzile Nicolae Iorga şi Fabricii, iar de săptămâna viitoare vor continua cu scoaterea bordurilor şi pe partea dreaptă a bulevardului, spre semafor. Şi în acest caz rugăm şoferii să nu parcheze autoturismele în zonele cu lucrări pentru ca acestea să poată avansa cât mai repede.

Lucrările care vor fi realizate vor cuprinde consolidarea fundaţiei pe străzile Ciucului și Fabricii, după care turnarea unui covor asfaltic nou, pe străzile Gen. Grigore Bălan, Nicolae Iorga și Stadionului frezare și covor asfaltic nou, iar în străzile lt. Păiuș David și Lunca Oltului amenajarea de trotuare. Sistemul de canalizare pluvială va fi modernizat pe străzile Ciucului, Fabricii, Lunca Oltului şi parţial pe Gen. Grigore Bălan, iar iluminatul public va fi modernizat pe străzile Ciucului, Fabricii, Gen. Grigore Bălan şi Lunca Oltului.

De asemenea, în măsura posibilităților vor fi amenajate piste de biciclete pe toate aceste străzi. 

Vă aducem aminte că toate aceste lucrări fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, la mijlocul lunii martie fiind semnat un contract cu un consorțiu format din patru firme, pentru renovarea străzilor Fabricii, Stadionului, Nicolae Iorga, Grigore Bălan, Ciucului și pentru construirea de trotuare pe străzile Lunca Oltului și Păiuș David.

Lucrările sunt finanţate din fonduri europene, motiv pentru care există nişte termene de finalizare stricte care nu pot fi depăşite, astfel că lucrările trebuie executate aproape simultan pe toate aceste străzi.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.