ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Au început lucrările de întreținere de primăvară şi continuă repararea drumurilor

08.04.2022

La Sfântu Gheorghe se renovează parcările și trotuarele, se întrețin locurile de joacă din oraș și se lucrează la amenajarea "Inimii orașului"

Primăria Sfântu Gheorghe prin departamentele şi companiile din subordine a reluat în această primăvară lucrările de întreţinere, dar şi pregătirea asfaltării în mai multe zone din oraş.

Angajaţii Grădinăriei oraşului verifică în această perioadă starea locurilor de joacă, efectuează reparațiile necesare, iar unde e cazul pun pietriș nou, curăță și umplu gropile de nisip cu nisip proaspăt.

Trotuarele de pe străzile renovate anul trecut, 1 Decembrie 1918 și Puskás Tivadar, sunt în curs de refacere cu pământ fertil pentru a face loc spațiilor verzi, iar pe strada Ciucului a început repararea porțiunilor rupte de carosabil, în urma lucrărilor efectuate de furnizorii de utilităţi. Pe strada Victor Babeș se montează balustrade lângă scări, iar pe lângă întreținerea rondurilor de flori, se toaletează şi copacii de pe domeniul public.

Municipalitatea intenționează să renoveze în acest an trotuarele mai multor străzi cu ajutorul firmei Sepsi Ut. Pe străzile Dózsa György, Umbrei și Tavaszy Sándor se pregătește terenul pentru asfaltare. Pe strada Császár Bálint au fost înlocuite bordurile și se instalează un nou sistem de iluminat public, cablurile de electricitate sunt introduse în subteran, iar apoi se va asfalta trotuarul. Pe strada Liliacului a fost instalat noul sistem de canalizare pluvială, iar terenul este pregătit pentru asfaltarea trotuarelor și a parcării.

Continuă lucrările de refacere completă a străzii Rozelor, unde anul trecut au fost înlocuite conductele de gaz, apă și canalizare, urmând ca apoi să se realizeze rețeaua de canalizare pluvială și să se asfalteze întreaga stradă.

A fost finalizată montarea semafoarelor cu buton pe strada Păiuș David și pe strada Lunca Oltului, iar electricienii lucrează în prezent la racordurile electrice, în timp ce trecerile pentru pietoni de pe cele două străzi sunt și ele remarcate.

Au fost vopsite noi marcaje pe trotuare și au fost montate noi semne de circulație pe strada 1 Decembrie 1918, între strada Grigore Bălan și strada Nicolae Bălcescu, unde municipalitatea a cerut constructorului să repare defecțiunile minore, urmând ca lucrările să fie preluate după aceea.

Nu în ultimul rând, transformarea curților interioare din centrul oraşului într-o zonă pietonală este în plină desfășurare. În prezent se lucrează la construcția unui coridor care să facă legătura între curtea Primăriei și curtea Teatrului “Tamási Áron”, unde sunt înlocuite vechile cabluri subterane, urmată de montarea de pavele.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.