ro
 
Duminică, 25. Februarie 2024.

Au început înscrierile la programul de învăţare a limbilor română sau maghiară

12.02.2024

Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 22 februarie, iar Primăria Sfântu Gheorghe subvenţionează 70% din costul cursului.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe prin Biroul pentru Tineret anunţă lansarea înscrierilor la o nouă serie de cursuri de învăţare a limbilor română sau maghiară pentru vorbitorii non-nativi. În acest sens, Primăria oferă o subvenţie de 840 de lei persoanelor de peste 18 ani care doresc să participe la curs, înscrierile fiind deschise până pe 22 februarie.  

Primăria Sfântu Gheorghe organizează programul de învățare a limbii celeilalte comunităţi împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai. Participanții vor trebui să plătească o taxă de înscriere de 1.200 de lei, care poate achitată în trei tranșe egale în următoarele șase luni. După finalizarea cu succes a cursului, participanţii pot solicita Primăriei rambursarea a 70% din suma totală, adică 840 de lei, doar pe baza prezentării unui certificat de absolvire a cursului. 

Cursul se desfășoară în perioada 27 februarie - sfârșitul lunii iunie și presupune 6-7 ore de activitate pe săptămână. Durata totală este de 120 de ore, din care 100 de ore sunt online prin intermediul platformei ZOOM (80 de ore de curs, 20 de ore de verificare a temelor) și 20 de ore de prezență fizică. Programul se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul în Sfântu Gheorghe. Candidații nu trebuie să beneficieze de o finanțare similară la nivel național și nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă cererea tip completată, o copie a cărții de identitate, un document care să ateste studiile și contul IBAN (pentru a putea fi rambursată subvenția). Documentele trebuie depuse la Biroul pentru Tineret al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei (AICI) sau poate fi solicitat personal la Biroul pentru Tineret. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 22 februarie, iar rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate pe 26 februarie. Subvenția de 840 lei va fi plătită la finalul cursului, în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0787588012 sau să trimiteţi un email la zsolt.balogh@sepsi.ro.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe