ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Au fost terminate lucrările la noul sens giratoriu de la Arena Sepsi

19.08.2021

Pe strada Ciucului se lucrează la modernizarea reţelelor utilitare 

S-au finalizat lucrările la sensul giratoriu din faţa Arenei Sepsi, care în această săptămână a fost redat circulaţiei. Noul sens va fluidiza circulația în zonă și va permite un acces mai uşor și mai sigur spre și dinspre Arenă. De asemenea, în zonă au fost instalaţi stâlpi de iluminat public modern şi au fost construite piste de biciclete.

În urma unor comentarii apărute în spaţiul public referitoare la acest sens giratoriu, primarul Antal Árpád a oferit mai multe explicaţii.

„Pentru că mulţi cetăţeni nu au înţeles de ce acest sens are patru ieşiri, vreau să menţionez că a patra ieşire va fi utilizată de Universitatea Sapientia pentru campusul care se va construi în zonă. Lucrările vor începe anul viitor, deci practic am luat în calcul la construcţia acestui sens giratoriu, exact cum prevede planul urbanistic zonal, faptul că acolo se va construi un amplasament care va avea nevoie de acces”, a explicat primarul Antal Árpád.

De asemenea, în anii următori pe strada Lunca Oltului vor fi construite piste de biciclete care vor fi legate de pistele deja construite în sensul giratoriu.

În ceea ce priveşte lucrările din oraş, pe strada Ciucului au loc în acest an lucrări de modernizare a reţelelor utilitare. Modernizarea acestei străzi este parte a Planului de Mobilitate Urbană, împreună cu multe alte străzi din oraş. Având în vedere că în primăvara anului viitor Primăria doreşte să înceapă lucrările de modernizare pe aceste străzi, acolo unde sunt probleme cu reţelele utilitare, societăţile care le deţin au început deja modernizarea acestora. În această perioadă au loc lucrări la reţeaua de gaze, urmând să fie modernizate şi reţelele de curent şi de apă-canalizare.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.