ro
 
Duminică, 25. Februarie 2024.

Au fost anunţaţi câştigătorii primei ediţii Best of Sepsi

11.02.2024

Gala de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă seara la Sfântu Gheorghe.  

Amânată din cauza măsurilor de austeritate impuse de Guvern pe finalul anului trecut, Gala primei ediţii Best of Sepsi a avut loc sâmbătă seara la Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Într-un cadru festiv şi în faţa a aproape 400 de spectatori, cei 45 de finalişti desemnaţi în urma nominalizărilor făcute de locuitori au urcat pe rând pe scenă pentru a primi recunoaştere şi aplauze pentru că sunt eroii de zi cu zi ai comunităţii noastre.

În toamna anului trecut, pe site-ul bestofsepsi.ro s-au înregistrat în total 41.859 de voturi pentru cei 45 de finaliști din cele 9 categorii, iar în cadrul Galei de sâmbătă au fost anunţaţi şi premiaţi câştigătorii.

Toţi cei 45 de finalişti au fost premiaţi pe scenă de către primarul Antal Árpád şi viceprimarii Vargha Fruzsina şi Tóth-Birtan Csaba cu diplome, medalii personalizate şi buchete de flori, iar câştigătorii au primit şi trofeele Best of Sepsi.

În urma voturilor publicului, câştigătorii primei ediţii Best of Sepsi sunt: Cristina Dumitrescu (ospătar la Pivniţa Sfântu Gheorghe – categoria Vânzători, lucrători în domeniul HoReCa), Rozsondai András (curier – categoria Furnizori de servicii), Dr. Mild Edit (medic dermatolog – categoria Lucrători din domeniul sănătății), Benkő Éva (Fundația Guzsalyas – categoria Artiști și profesioniști din domeniul creativ), Szőts Dániel Ernő (profesor de muzică – categoria Educaţie), Préda Csaba (antrenor karate – categoria Sportivi şi antrenori), Péterfi Ágnes (pastor unitarian – categoria Slujitori ai bisericii), Buna Hunor (Asociaţia Salvatore – categoria Siguranţă şi ordine publică), Igyártó Nándor (Asociația Justice for Animals – categoria Activiști, voluntari).

În discursul său din cadrul Galei, primarul Antal Árpád le-a mulţumit finaliştilor că sunt eroii noştri de zi cu zi şi pentru că au ales să rămână acasă.

„Dacă aș putea să am un mesaj pe care să îl luați acasă și să îl transmiteți astăzi, să fie acesta: pornind de la finaliştii noștri din această seară, să încercăm cu toții să trăim în fiecare zi în această comunitate, în orașul nostru, în aşa fel încât să fim cea mai bună versiune a noastră!”, a spus printre altele primarul Antal Árpád.

Pe lângă finalişti şi invitaţii lor, în public s-au aflat şi personalităţi locale din Sfântu Gheorghe, oameni de afaceri, dar şi aproximativ 100 de locuitori ai oraşului care s-au înscris special pentru a lua parte la Gală.

De asemenea, pentru marcarea evenimentului, pe instalaţia #SEPSI din Piaţa Centrală au fost inscripţionate numele tuturor celor peste 1.200 de persoane nominalizate în cadrul acestei ediţii.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat proiectul Best of Sepsi din dorinţa să descopere şi să premieze eroii de zi cu zi care, prin bunătatea, grija și cunoștințele lor ajută comunitatea locală, făcând din Sfântu Gheorghe un loc mai frumos, mai locuibil și mai primitor. Evenimentul se doreşte a deveni o tradiţie în viaţa oraşului, astfel că la finalul acestui an urmează să fie organizată a doua ediţie Best of Sepsi.

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”

Facilităţi pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor
19.02.2024

Puteţi solicita de la Primăria Sfântu Gheorghe bunuri în valoare de până la 3.000 de lei, 80% din costuri fiind acoperite de municipalitate

Locuitorii din Sfântu Gheorghe sunt rugați să sesizeze cazurile de vandalism la Poliția Locală
19.02.2024

Poliția Locală Sfântu Gheorghe primește rar sesizări din partea populației referitor la cazurile de vandalism, astfel încât cu greu poate lua măsuri față de cei care deteriorează punctele de colectare a deșeurilor, spre exemplu.

Zilele Sfântu Gheorghe – o sărbătoare a tuturor
14.02.2024

Cu un târg al meşteşugarilor și un oraș al copiilor, baza tinerilor și un festival de muzică stradală, o varietate bogată de mâncare și gastronomie stradală, concerte, o tombolă și focuri de artificii și aproximativ 150 de evenimente, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, care va avea loc între 23 și 28 aprilie.

Covor asfaltic nou pe strada Nicolae Iorga
13.02.2024

Lucrăm constant la modernizarea rețelei de drumuri și trotuare din Sfântu Gheorghe