ro
 
Miercuri, 14. Aprilie 2021.

Aproape jumătate dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au achitat deja impozitele locale

03.03.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe anunţă că până la data de 2 martie, aproape jumătate dintre contribuabilii persoane fizice au achitat deja impozitele locale pe clădiri şi terenuri. De asemenea, aproape 40% dintre locuitori au plătit impozitul pe autoturisme.

Situația încasărilor la bugetul local până la data de 2 martie, constând în impozit/taxă pe clădire, impozit/taxă pe teren și impozit pe mijloace de transport pentru anul 2021, este următoarea (din suma totală datorată pentru anul 2021):

  • Impozit/taxă pe clădire: persoane fizice 42,06%, persoane juridice 8,20%
  • Impozit/taxă pe teren: persoane fizice 48,96%, persoane juridice 10,52%
  • Impozit mijloace de transport: persoane fizice 38,02%, persoane juridice 17,01%.

Termenul de plată pentru impozitele locale pe primul semestru este 31 martie, iar pentru plata impozitelor pentru tot anul până la această dată, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie de 9%.

Termenul de plată al impozitelor locale pentru semestrul al doilea este 30 septembrie.

Pentru neplata la termen a impozitelor/taxelor se plătesc majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună până la data stingerii sumei datorate.

Anul trecut, Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe a extins serviciul de plată online prin www.ghiseul.ro şi la persoanele juridice. Această platformă asigură nu numai posibilitatea de efectuare a plăţii impozitelor, taxelor și amenzilor, dar și posibilitatea consultării situației fiscale actuale de către contribuabilul care accesează platforma online.

Valoarea abonamentelor neutilizate la Baza de înot va fi restituită
14.04.2021

Sepsi ReKreativ anunţă că din cauza pandemiei nu va putea deschide Baza de înot din Sfântu Gheorghe nici în viitorul apropiat.

S-au finalizat lucrările de modernizare la Serviciul Comunitar de Evidenţă a Persoanelor
13.04.2021

Serviciul  Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe își continuă activitatea de pe strada Dózsa György nr. 14 într-un spațiu proaspăt renovat.

Din 14 aprilie, locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot prelua puieţii de pomi fructiferi solicitaţi
12.04.2021

Începând de miercuri, 14 aprilie, ora 9, puieţii de pomi fructiferi solicitaţi de locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot fi preluaţi de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului).

Se reiau lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș
12.04.2021

Odată cu venirea primăverii, sunt reluate lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș.

Lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe va fi construit un patinoar modern
10.04.2021

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc vor înfiinţa un club de hochei, urmând ca lângă Arena Sepsi să fie construit şi un patinoar modern.