ro
 
Duminică, 20. Iunie 2021.

Aproape 100 de cereri depuse pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe

10.05.2021

A fost depus un număr record de cereri pentru Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi din Sfântu Gheorghe. Până la 30 aprilie asociațiile de proprietari din Sfântu Gheorghe au putut solicita fonduri pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din jurul blocurilor de locuit. În total au fost aprobate 94 de cereri de către Direcţia de Gospodărire a Domeniului Public.

În cadrul programului, asociațiile de proprietari au putut solicita diverse materiale în valoare totală de maxim 1.500 de lei. Contribuţia proprie a solicitanţilor este de 20% din valoarea totală a materialelor solicitate, iar restul de 80% este cofinanţat din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Anul acesta, de cea mai mare popularitate s-au bucurat florile, băncile și gardul viu. Au fost solicitate și seminţe pentru gazon, pământ fertil, dar și arbuști. Materialele solicitate pot fi ridicate de la sediul Direcţiei de Gospodărire a Domeniului Public. Transportul materialelor, plantarea și îngrijirea plantelor, dar și montarea gardurilor sunt responsabilitatea solicitantului.

Primăria atrage atenția locuitorilor că cererile pentru Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi pot fi depuse în fiecare an încă din luna ianuarie, astfel încât răsadurile să poată fi plantate la timp. Solicitanții sunt rugați ca la depunerea cererilor să se asigure că numele, adresa și numărul de telefon al acestora sunt trecute corect pe cerere. 

Hai să vedem împreună meciurile de la Euro 2020!
14.06.2021

Mai multe partide de la Campionatul European de Fotbal vor fi proiectate pe un ecran uriaş în parcul comun al Casei de Cultură „Kónya Ádám” şi al Liceului de Arte „Plugor Sándor”

Noi trasee adăugate programului Pedibus
10.06.2021

Elevii din Sfântu Gheorghe pot merge la școală pe jos şi din cartierele Gării și Oltului

Din 11 iunie se redeschid toate facilitățile de agrement de la Șugaș Băi
09.06.2021

Cei mari și cei mici deopotrivă sunt așteptați începând cu data de 11 iunie în stațiunea Șugaș Băi cu o gamă largă de activități de petrecere a timpului liber, dar și cu facilități de agrement și de wellness.

Faceți drumeții doar pe traseele marcate de Salvamont
08.06.2021

Centrul Județean pentru Protecţia Naturii și Salvamont Covasna le atrag atenția turiștilor să folosească pentru drumeții doar traseele omologate, marcate de către Salvamont.

Lucrări mai mici sunt în desfășurare pe străzile din Sfântu Gheorghe
04.06.2021

Muncitorii de la compania locală Sepsi Út-építő lucrează în mai multe locații din oraș