ro
 
Luni, 25. Ianuarie 2021.

Anul acesta, sărbătoarea Adventului va avea loc într-o formă diferită la Sfântu Gheorghe

25.11.2020

Două coroane uriaşe vor fi amplasate de Primărie în oraş

Având în vedere măsurile obligatorii impuse pentru a reduce răspândirea epidemiei de coronavirus, anul acesta nu va avea loc evenimentul public și aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe. Cu toate acestea, două coroane uriașe vor fi amplasate de municipalitate și în acest an, cele patru lumânări fiind aprinse succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun.

Municipiul Sfântu Gheorghe are deja o tradiție de pregătire pentru Crăciun, care începe cu aprinderea primei lumânări a coroanei de Advent. Pentru a unsprezecea oară în acest an, va exista o coroană uriașă de Advent în Piaţa Centrală a orașului. Până acum, prima lumânare a fost mereu aprinsă ca parte a unui spectacol festiv, dar evenimentul va fi anulat anul acesta.

Primăria le va transmite locuitorilor gândurile de sărbătoare sub forma unui mesaj video pe pagina oficială de Facebook a instituției în prima duminică de Advent, pe 29 noiembrie.

Pe lângă Piaţa Centrală, şi în sensul giratoriu din Cartierul Gării va fi a amplasată o coroană uriaşă, tematica din ambele locații fiind construită în jurul orașului alb, similară cu anul trecut. Coroanele de brad sunt realizate în fiecare an de angajații Grădinăriei oraşului, iar decorațiunile sunt opera creatorilor locali, tema orașului alb a fost creaţia lui Bagoly Zsuzsi, şi executată de Borbáth István, angajat al MultiNr.

La fel ca în anii trecuţi, Primăria Sfântu Gheorghe pregătește surprize de sărbători în Piaţa Centrală şi Parcul Elisabeta.

Program zilnic 9:00-21:00 pe pârtiile de schi de la Şugaş Băi
23.01.2021

Astfel, începând de luni, 25 ianuarie, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziţie zilnic 12 ore pentru schi sau snowboard pe ambele pârtii din staţiune, acestea fiind deschise între orele 9:00-21:00.

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Székely Mikó sunt în curs de desfășurare
22.01.2021

Lucrările interioare sunt deja în plină desfășurare în aripa clădirii Colegiului Székely Mikó cu vedere la Parcul Elisabeta, unde vor fi renovate sălile de clasă, coridoarele și toaletele.

Cererile pentru eliberarea cărţilor de identitate vor fi soluţionate în 30 de zile
21.01.2021

Din cauza stocurilor reduse de materiale, deocamdată cărţile de identitate nu mai pot fi eliberate mai repede de 30 de zile

Creşte numărul curselor de autobuz către Şugaş Băi
21.01.2021

Acum puteți ajunge cu autobuzul în staţiune în fiecare oră şi în timpul săptămânii, nu doar în weekend

Program prelungit la Finanţele Publice Locale în zilele de marţi şi joi
18.01.2021

În plus, taxa pentru eliberarea cărţilor de identitate poate fi achitată la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor