ro
 
Vineri, 29. Martie 2024.

Activități, jocuri și concerte de Ziua Copilului la Sfântu Gheorghe

27.05.2022

De 1 iunie, Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe se vor transforma din nou într-un oraș al copiilor. La fel ca în anii precedenți, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Scena de piatră din Piața Centrală va găzdui spectacole pentru copii și dansuri. După-amiaza, de la ora 15:00, concertele îi vor distra pe cei mici și pe cei mari deopotrivă, printre care și cel al îndrăgitei formații „Folker”, condusă de Benkő Éva, care va fi completat și de un spectacol de dans de basm. Ziua Copilului se va încheia cu un concert de muzică de desene animate susținut de „Mesehetes” pe scena de piatră, de la ora 19:30.

În Parcul Elisabeta, între orele 09:00 și 18:00, trupa de cercetași „Dr. Sándor Kovács” îi va aștepta pe copii cu jocuri tradițonale, de îndemânare și de logică. Între orele 10:00 și 18:00 va fi amenajat un traseu de tiroliană, iar între orele 11:00 și 18:00 un perete de cățărare. De asemenea, copiii pot încerca să călărească sub îndrumarea școlii de echitație Barabás. Asociația Colegiul „Mathias Corvinus” îi va introduce pe copii în lumea științelor naturii printr-o varietate de experimente. 

În Piața Centrală, între orele 10:00 și 18:00 o iurtă își va deschide porțile pentru copii, cu povești interactive până la ora 14:00, după care cei mici vor putea încerca activități de meșteșugărit.

Un spectacol de teatru de păpuși bazat pe povestea populară maghiară „Feketeország” (trad. Țara Neagră) va fi prezentat de Teatrul de Păpuşi Cimborák de la orele 11:00 și 17:00. 

De la ora 19:00, spectacolul de dans popular „Tánckincs” va fi prezentat de Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune".

Parcarea Hotelului Bodoc va fi ocupată de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Covasna și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Covasna, care vor pregăti demonstrații și programe îndrăgite.

În Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, datorită firmei Tega SA, copiii pot participa la o demonstrație de cercetare a colectării selective a deșeurilor. De asemenea, ei pot învăța despre colectarea selectivă a deșeurilor cu ajutorul personajelor din benzi desenate Eco Panna și Eco Palko.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Sponsorii şi partenerii evenimentului: Bertis, Brutăria Babi, AMK, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, TEGA SA., Asociația Alpinsport, Asociația Salvatore.

Trupe locale la Zilele Sfântu Gheorghe
27.03.2024

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au susținut miercuri, la Centrul Cultural Babel, o conferință de presă despre trupele locale care vor concerta pe Scena Principală a evenimentului din acest an, dar și despre festivalul de muzică stradală.

Actualități livrești importante la cea de-a III-a ediție a SepsiBook
22.03.2024

Au fost anunțați primii invitați confirmați: Gabriela Adameșteanu, Marius Chivu, Adina Rosetti, Ada Milea și Bobo Burlăcianu sunt doar câțiva dintre autorii și artiștii prezenți la Arena Sepsi în perioada 23 – 26 mai.

„Ne place acest program”
22.03.2024

Interviu cu Kolumbán Anett, antrenoare de handbal în cadrul programului „Iniţiere în sport”

Primăria Sfântu Gheorghe stinge din nou luminile în Ora Pământului
20.03.2024

Sâmbătă, 23 martie, între orele 20:30-21:30, iluminatul public va fi stins în Piaţa Centrală şi la sediul Primăriei

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
20.03.2024

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.