ro
 
Marți, 30. Noiembrie 2021.

A început dezvoltarea „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe

11.11.2021

Noi părți ale orașului, necunoscute până acum, se vor deschide pentru public

Transformarea curților interioare ale zonei ultracentrale a orașului în străzi pietonale a început de curând în zonele deja deținute de municipalitate. În prezent, antreprenorul lucrează la construcția unei alei care face legătura între curtea interioară a Primăriei și curtea Teatrului „Tamási Áron”, unde va fi înlocuită vechea instalație electrică subterană, urmată de montarea pavajului.

Pasajul pietonal intern va merge de la intrarea în Teatrul din Piața Libertății până la Muzeul Cinegetic din strada Gróf Mikó Imre. Clădirea Poștei Române nu este încă în proprietatea municipalității, astfel încât curtea acesteia nu poate face parte deocamdată din proiect.

Această parte a nucleului orașului va fi abordată din mai multe direcții: de pe străduța de lângă Casa Bene, care adăpostește Muzeul Cinegetic, prin aleea de lângă Pensiunea Ferdinand, dar și de la Teatrul „Tamási Áron”. 

Noua zonă pietonală va consta dintr-o serie de piețe mici și alei, legate de Piața Centrală și de Parcul Elisabeta, permițând accesul pe jos sau cu bicicleta din Piața Sfântul Gheorghe până în partea superioară a Parcului Elisabeta fără a fi nevoie să mergem pe carosabil sau trotuare aglomerate.

Semafoare noi pe două străzi intens circulate din Sfântu Gheorghe
25.11.2021

Semafoarele cu buton vor face trecerile de pietoni mai sigure pe Lunca Oltului şi strada Păiuş David

De marţi, toate şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe vor ţine cursuri în format fizic
22.11.2021

Rata de incidenţă în Municipiu a scăzut luni la 2,55 cazuri la mia de locuitori

Lucrări în desfășurare în mai multe zone ale orașului
18.11.2021

Datorită toamnei blânde, lucrările de refacere a drumurilor și trotuarelor vor continua și în noiembrie la Sfântu Gheorghe

Modificări la Finanţele Publice Locale pentru simplificarea interacţiunii cu contribuabilii
17.11.2021

Certificatele de atestare fiscală pot fi solicitate prin notarul public

Informații utile despre pericolul urșilor!
16.11.2021

Urșii sunt o prezență dovedită în zona noastră şi trebuie evitați întotdeauna, deoarece pot deveni agresivi și vă pot ataca cu ușurință.