ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

A început dezvoltarea „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe

11.11.2021

Noi părți ale orașului, necunoscute până acum, se vor deschide pentru public

Transformarea curților interioare ale zonei ultracentrale a orașului în străzi pietonale a început de curând în zonele deja deținute de municipalitate. În prezent, antreprenorul lucrează la construcția unei alei care face legătura între curtea interioară a Primăriei și curtea Teatrului „Tamási Áron”, unde va fi înlocuită vechea instalație electrică subterană, urmată de montarea pavajului.

Pasajul pietonal intern va merge de la intrarea în Teatrul din Piața Libertății până la Muzeul Cinegetic din strada Gróf Mikó Imre. Clădirea Poștei Române nu este încă în proprietatea municipalității, astfel încât curtea acesteia nu poate face parte deocamdată din proiect.

Această parte a nucleului orașului va fi abordată din mai multe direcții: de pe străduța de lângă Casa Bene, care adăpostește Muzeul Cinegetic, prin aleea de lângă Pensiunea Ferdinand, dar și de la Teatrul „Tamási Áron”. 

Noua zonă pietonală va consta dintr-o serie de piețe mici și alei, legate de Piața Centrală și de Parcul Elisabeta, permițând accesul pe jos sau cu bicicleta din Piața Sfântul Gheorghe până în partea superioară a Parcului Elisabeta fără a fi nevoie să mergem pe carosabil sau trotuare aglomerate.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.