ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

A început dezvoltarea „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe

11.11.2021

Noi părți ale orașului, necunoscute până acum, se vor deschide pentru public

Transformarea curților interioare ale zonei ultracentrale a orașului în străzi pietonale a început de curând în zonele deja deținute de municipalitate. În prezent, antreprenorul lucrează la construcția unei alei care face legătura între curtea interioară a Primăriei și curtea Teatrului „Tamási Áron”, unde va fi înlocuită vechea instalație electrică subterană, urmată de montarea pavajului.

Pasajul pietonal intern va merge de la intrarea în Teatrul din Piața Libertății până la Muzeul Cinegetic din strada Gróf Mikó Imre. Clădirea Poștei Române nu este încă în proprietatea municipalității, astfel încât curtea acesteia nu poate face parte deocamdată din proiect.

Această parte a nucleului orașului va fi abordată din mai multe direcții: de pe străduța de lângă Casa Bene, care adăpostește Muzeul Cinegetic, prin aleea de lângă Pensiunea Ferdinand, dar și de la Teatrul „Tamási Áron”. 

Noua zonă pietonală va consta dintr-o serie de piețe mici și alei, legate de Piața Centrală și de Parcul Elisabeta, permițând accesul pe jos sau cu bicicleta din Piața Sfântul Gheorghe până în partea superioară a Parcului Elisabeta fără a fi nevoie să mergem pe carosabil sau trotuare aglomerate.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii