ro
 

60 plus – un cadou pentru persoanele în vârstă

24.10.2023

Primul număr al revistei-surpriză a municipalității este disponibil acum şi este gratuit.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le-a făcut o surpriză vârstnicilor cu o revistă de concepție proprie. Primele exemplare ale revistei 60 plus au fost distribuite cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice. 

Revista conține articole care pot fi de interes pentru persoanele în vârstă. După cuvântul înainte al primarului, paginile revistei vă conduc spre un scurt interviu cu laureata Pro Urbe Mariana Drăgan, care ne sfătuieşte să nu ne fie frică de pensionare. În secțiunea de sănătate, medicul de familie Csurulya Gabriella oferă sfaturi despre ce trebuie să aveți în vedere când vine toamna, urmată de Kondor Ágota, specialist în sănătate mintală, despre efectele pozitive ale îmbătrânirii active. 

Pentru cei care caută un pic de literatură, povestirea sinceră a lui Antalka Ágota este însoțită de o recomandare de teatru. La amvon, Dénes Katinka, pastorul bisericii reformate, își împărtășește gândurile și îi încurajează pe vârstnici să spună povești. 

Revista prezintă şi o inițiativă inedită. Un cadou din partea organizației judeţene a UDMR este că, în fiecare lună, îi invită pe vârstnici la proiecții de filme pe care probabil le-au văzut în tinerețe. Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe va găzdui proiecțiile nostalgice, care vor include filme clasice care nu au mai fost difuzate în cinematografe de mult timp, cum ar fi „Cântând în ploaie” (18 octombrie, ora 11:00) și „Sunetul muzicii” (14 decembrie, ora 11:00), precum și un documentar recent de mare succes, „Conform naturii sale și liber” (23 noiembrie, ora 11:00). Proiecțiile sunt gratuite, dar este necesară înscrierea, care se poate face la cinematograf (str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 10).

În ton cu anotimpul, în secțiunea de rețete puteți găti cu Incze Anikó, fostă profesoară a Liceului Economic „Berde Áron”, iar în secțiunea itinerantă, istoricul local József Álmos vă va duce la fostul târg din Sfântu Gheorghe. 

În cadrul Perspectivei municipale, puteți face o excursie la Şugaş Băi și puteți citi despre aniversarea nunților de aur și de diamant și despre sărbătorirea celor care au împlinit 100 de ani. De asemenea, revista vă invită la rezolvarea de integrame: în schimbul rezolvării unui rebus legat de Sfântu Gheorghe, puteți câștiga premii valoroase.

Revista 60 plus va fi editată gratuit și periodic, primul număr va fi distribuit la domiciliul persoanelor de peste 60 de ani de către voluntari, dar va fi disponibil la biserici, la Căminul „Zathureczky Berta”, la filiala de îngrijire a vârstnicilor a Fundației Creștine Diakonia din Sfântu Gheorghe și la Casa Municipală de bilete (Piața Libertății nr. 1).

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.