ro
 
Miercuri, 14. Aprilie 2021.

21 de locuri de parcare rezidențiale mai pot fi solicitate la Sfântu Gheorghe

04.03.2021

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat recent o nouă licitaţie pentru locurile de parcare din zonele rezidențiale din mai multe străzi ale orașului. Până în prezent, au fost închiriate în total 227 de locuri de parcare, iar 21 de locuri pot fi în continuare solicitate.

Locuitorii din oraș au putut licita recent pentru locuri de parcare pe strada Lázár Mihály, bulevardul General Grigore Bălan, strada Dealului, strada László Ferenc și Aleea Căminului. În urma licitaţiei, au rămas 21 de locuri de parcare care pot fi închiriate: 7 în jumătatea superioară a străzii Dealului, 5 în Aleea Căminului și 9 în strada László Ferenc partea către strada Táncsics Mihály. Până în aprilie, proprietarii de mașini care locuiesc în aceste zone pot solicita închirierea lor.

Locuitorii care solicită locuri de parcare pot depune dosarele la Biroul de Relaţii Publice şi Registratură al Primăriei, iar acestea trebuie să cuprindă următoarele documente: copie buletin, copie talon auto cu ITP valabil, cerere completată. Întrucât locurile menționate mai sus au rămas libere după licitaţia organizată anterior, nu este necesar să se plătească taxa de cerere de 50 lei pentru acestea.

Dacă nu există mai mulți solicitanți decât locuri de parcare până la sfârșitul lunii aprilie, licitaţia nu va avea loc, iar municipalitatea va aloca locurile la începutul lunii mai în ordinea cererilor.

Prețul de pornire pentru un loc de parcare este de 162,90 lei + TVA pe an, iar participanții vor licita în paşi de 15 lei până va rămâne un singur solicitant pentru un loc de parcare. Închirierea locului de parcare va expira în 5 ani de la prima licitație, iar parcarea va fi relicitată.

La licitație, persoana al cărei domiciliu permanent se află la adresa locului de parcare are prioritate față de cei care au o reședință temporară, faţă de cei care au licitat pentru al doilea sau al treilea loc de parcare sau cei care vor parca o mașină a companiei în acea locație.

După licitație, structura metalică galbenă care indică rezervarea locurilor de parcare va fi instalată de municipalitate, însă întreținerea acesteia revine chiriașului.

Pentru mai multe informații despre închirierea locurilor de parcare rezidențiale, vă rugăm să contactați Compartimentul pentru Autorizarea Activităţilor de Transport Public Local la numărul de telefon 0267 313 323. Formularul necesar este disponibil și la biroul menționat mai sus, dar şi la Serviciul de Relaţii cu Publicul şi Registratură, precum și pe site-ul Primăriei.

Valoarea abonamentelor neutilizate la Baza de înot va fi restituită
14.04.2021

Sepsi ReKreativ anunţă că din cauza pandemiei nu va putea deschide Baza de înot din Sfântu Gheorghe nici în viitorul apropiat.

S-au finalizat lucrările de modernizare la Serviciul Comunitar de Evidenţă a Persoanelor
13.04.2021

Serviciul  Comunitar de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe își continuă activitatea de pe strada Dózsa György nr. 14 într-un spațiu proaspăt renovat.

Din 14 aprilie, locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot prelua puieţii de pomi fructiferi solicitaţi
12.04.2021

Începând de miercuri, 14 aprilie, ora 9, puieţii de pomi fructiferi solicitaţi de locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot fi preluaţi de la Grădinăria oraşului (str. Arcuşului).

Se reiau lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș
12.04.2021

Odată cu venirea primăverii, sunt reluate lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș.

Lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe va fi construit un patinoar modern
10.04.2021

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc vor înfiinţa un club de hochei, urmând ca lângă Arena Sepsi să fie construit şi un patinoar modern.