ro
 
Vineri, 19. Aprilie 2024.

17 studenți premianți ai „Bursei Sfântu Gheorghe” și-au prezentat lucrările

28.09.2021

În fiecare an, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe invită studenții de licență, masterat și doctorat, care își scriu disertația într-un domeniu legat de oraș sau util pentru oraș, să aplice pentru burse de excelenţă. Studenții rezidenți ai orașului Sfântu Gheorghe pot aplica indiferent de tema disertației lor. Programul de burse pentru studenți a fost lansat în 2014 și, de atunci, peste 100 de studenți au primit sprijin de la Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Anul trecut, din cauza situației epidemice, conferința a fost anulată, dar anul acesta a putut fi din nou organizată la Centrul de Studii Sfântu Gheorghe al Universității Sapientia. Conferința Burselor Studențești a avut loc în data de 27 septembrie, iar 17 studenți absolvenți și-au prezentat lucrările de cercetare și rezultatele acestora.

Evenimentul a fost deschis de consilierul local Zsigmond József, inițiatorul programului „Bursele Sfântu Gheorghe”. Acesta a prezentat condițiile și obiectivele concursului pentru bursele de excelență, urmat apoi de viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, care le-a urat bun venit studenților.

Lucrările au putut fi prezentate în cadrul mai multor categorii și domenii, printre care relația directă cu orașul și județul, dar și domenii precum sănătatea, psihologia sănătății, sociologia sănătății, sociologie, psihologie și altele. Studenții au făcut scurte prezentări rezumative ale cercetării lor și au răspuns în final la întrebările publicului.   

Bursele sunt în valoare de 300 de lei pe lună pentru studenții de la licență, 500 de lei pe lună pentru studenții de la masterat și 1.000 de lei pe lună pentru doctoranzi, plătite pe o perioadă de patru luni. În acest an, în cadrul programului „Bursele Sfântu Gheorghe” au aplicat 34 de candidați din 14 universități, iar pe baza punctajelor obținute au fost acordate 25 de burse de excelență: 9 studenți de licență, 15 masteranzi și 1 doctorand.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii